Siirtte yatırımcıları bilgilendirme toplantısı

Siirtte yatırımcıları bilgilendirme toplantısı


SİİRT (A.A) - Siirtte yatırımcıları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Vali Ahmet Aydın, Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, inanç turizmi açısından kentin büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
     Fıstıkçılık konusunda var olan potansiyeli geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Vali Aydın, Üniversitemizin de özellikle Arap Dili Edebiyatı konusunda adından söz ettiren bir üniversite olması için çaba harcıyoruz. Siirtte çok güzel şeyler oluyor. Çağrı merkezi kurmak için iki firma geldi. Bin kişiye atölyelerde istihdam sağlayacak bir halı firması ile protokol imzaladık. Mermer alanında çalışma yapacak bir firma ile görüşmelerimiz devam ediyor. Demir yolunun Siirt il merkezine gelmesi içinde teknik bir heyette incelemelerde bulunuyor dedi.
     AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran da, Siirtin son yıllarda çok yol kat ettiğini ancak hala bir çok eksikliğinin bulunduğunu belirterek, Bunları el birliği ile gidereceğiz. Buradaki müteşebbisler, girişimciler ellerini birazda taşın altına koymaları gerekir. Bizlerde elimizden gelen desteği vereceğiz. Sorunları çözmenin yolu eğitimdir diye konuştu.
     İş-Kur İl Müdürü Ömer Aslan ise girişimcileri bilgilendirmek için sürekli ziyaretlerde bulunduklarını ifade ederek, kurumun verdiği destekler konusunda bilgi verdi.
     Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen ise ajansın ve KOSGEBin verdiği destekler konusunda bilgi verdi. Ajans olarak mali destek hibe çağrısına çıktıklarını anlatan Mergen, girişimcileri söz konusu desteklerden yararlanmaya davet etti.
     Toplantıda daha sonra girişimcilik kursunu başarıyla bitirenlere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş - Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirtte yatırımcıları bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER