Siirt 5 dilde tanıtılacak

Siirt 5 dilde tanıtılacak -Valilikçe daha önce Türkçe ve İngilizce yayınlanan tanıtım kitabının Arapça ve Kürtçe baskısı da yapıldı, Almanca baskısı ise yolda -Dört dilde 10 bini aşkın baskısı yapılan kitapta Siirtin tarihi ve


SİİRT (A.A) - Ayhan Mergen/Zekeriye Güneş - Siirt Valiliğince, ilin tanıtımı için daha önce Türkçe ve İngilizce yayınlanan tanıtım kitabının, Arapça ve Kürtçe baskısı da yapıldı. Kitabın Almanca baskısının hazırlıkları ise sürüyor.
     Büyük boy, 86 sayfa kuşe kağıda basılan kitapta, tarihi ve turistik mekanlara, kültürel değerlere ve yöresel tatlara yer verilirken, bilgiler fotoğraflarla da zenginleştirildi.
     Siirt Valisi Ahmet Aydın AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siirti tüm dünyaya birden çok dilde tanıtmak için harekete geçtiklerini belirterek, bu kapsamda Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce tanıtım kitaplarının basımının yapıldığını, Almanca tanıtım kitabı için de hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.
     Daha önce Türkçe ve İngilizce olarak bastırılan tanıtım kitabın Kürtçe ve Arapça basımına da karar verdiklerini vurgulayan Aydın, Kısa sürede tanıtım kitaplarının Kürtçe ve Arapça baskısı da tamamlandı. Şimdi kitabın Almanca baskısının da hazırlıklarını sürdürüyoruz. 4 dilde 10 bini aşkın basımı yapılan kitabın Kürtçe baskısından 75ini Irakın kuzeyindeki üniversitelere gönderdik dedi.
    
     -Siirtin tüm tarihi ve kültürel potansiyeli kitapta mevcut-
    
     Vali Aydın, Siirtin tarım ve turizmle kalkınacağına inandıklarını ifade ederek, turizmin gelişmesine yönelik etkinlikleri artırdıklarını belirtti.
     Bu kapsamda sempozyum ve tanıtım kitaplarına ağırlık verdiklerini vurgulan Aydın şöyle dedi:
     Geçen yıl İbrahim Hakkı Hazretlerini anma etkinliği düzenledik. Bu yıl da Veysel Karani ve anne sevgisi konularında sempozyum ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca ilimizi sadece Türkiye değil tüm dünyaya tanıtmak amacıyla da dört dilde kitap çıkardık. Almanca kitabımız da yolda. Siirtte özellikle Türkçe, Kürtçe ve Arapça konuşuluyor. Bu kitap sayesinde hem Siirtte yaşayanlar hem de bu dört dilde konuşanlar Siirti daha iyi tanıyacak. Amacımız Siirti ve değerlerini tüm dünyaya tanıtarak, bir an evvel hak ettiği yere gelmesini sağlamaktır. Siirtin tüm tarihi ve kültürel potansiyeli kitapta mevcut.
     İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Remzi Uslu da, Siirtin köklü bir tarihi ve kültürel zenginlik ile doğal güzelliğe sahip olduğunu belirterek, bu değerleri ve güzellikleri tanıtmak için çalıştıklarını dile getirdi.
     İlin tanıtımı için 4 dilde basımı yapılan kitapta başta Anadolu Selçuklu eseri Ulu Cami olmak üzere, ildeki tüm tarihi ve kültürel mekanlara yer verdiklerini vurgulayan Uslu, kültürel ve turizm değerlerinin tanıtılmasında yazılı ve görsel materyallerin büyük önem taşıdığını kaydetti.
     Uslu, bundan hareketle dört dilde ili tanıtacak tanıtım kitabı hazırladıklarını ifade ederek, Kitapta Siirtin tarihi ve turistik mekanları, kültürel değerleri ve mutfağı da yer alıyor. Üstelik kitapta yer verdiğimiz tüm zenginlikler fotoğraflarla da zenginleştirildi diye konuştu.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirt 5 dilde tanıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER