Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl

Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın: 2 bin 646 engelliye, 10 ayda 1 milyon 679 bin 283 lira evde bakım yardımı yapıldı


SİİRT (A.A) - Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın, 2 bin 646 engelliye, 10 ayda 1 milyon 679 bin 283 lira evde bakım yardımı yapıldığını söyledi.
     Sayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca engelli bireylere yönelik hizmetler çerçevesinde, ailelere evde bakım yardımı yapıldığını belirtti.
     Ülke nüfusunun yüzde 12,29unun engelli bireylerden oluştuğunu aktaran Sayın, engellilerin öncelikle aile ortamında bakılması ve korunması için maddi destek verildiğini kaydetti.
     Ailesi tarafından bakılan engellilerin, istenilen düzeyde ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanmadığı ve ihtiyaç duydukları hizmetlere ulaşıp ulaşmadıklarının takip edildiğini ifade eden Sayın, şunları söyledi:
     Ailelerin söz konusu yardımdan faydalanabilmesi için toplam gelirlerinin fert başına düşen kısmının asgari ücretin 3te 2sini geçmemesi gerekiyor. Engelli bireylerin yaşamlarını sağlık, huzur ve güven içinde sürdürmesi yönündeki çalışmalarımız devam etmektedir. Bakım yardımı için müracaatlarda son yıllarda artış söz konusu. Zaman zaman şartların yerine getirilip getirilmediği de uzmanlarımız tarafından denetleniyor. Kontrollerde yardımın engelliler için harcanıp harcanmadığı gibi konular araştırılıyor. Başvurulardaki incelemelerimizde, engellilerin başkasının yardımı olmadan hayatını devam ettirip ettiremediği hususuna da bakıyoruz. 2 bin 646 engelliye, 10 ayda 1 milyon 679 bin 283 lira evde bakım yardımı yapıldı. Geçen yıl da 2 bin 427 engellinin ailelerine yıl içinde 1 milyon 383 bin 923 lira evde bakım parası ödemiştik.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER