Siirt Belediye Başkanı Sadakın yargılandığı bir

Siirt Belediye Başkanı Sadakın yargılandığı bir davada beraat kararı


SİİRT (A.A) - Siirt Belediye Başkanı Selim Sadakın da aralarında bulunduğu 25 kişinin terör örgütü mensuplarının cenazelerine katıldıkları ve örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla yargılandığı davada Sadakın da bulunduğu 10 kişinin beraat ettiği bildirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, 9 Aralık 2007 tarihinde Şırnakta meydana gelen bir çatışmada hayatını kaybeden örgüt mensuplarının cenazelerine katıldıkları ve örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla Sadakın da bulunduğu 25 kişinin yargılandığı Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, mahkemece, sanıkların kullandığı sözlerin atılı suç kapsamında kalmadığının anlaşıldığı belirtilerek CMKnin 223/2nci maddesi gereğince Sadakın da aralarında bulunduğu 10 kişiye beraat kararı verdiği, 5 sanığa verilen bir yıllık hapis cezasının da ertelendiği kaydedildi.
     Açıklamada, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinin ayrıca 19 Ağustos 2010 tarihinde 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan anayasa referandumu öncesinde BDP il binası önünde yapılan boykot etkinliğine katılan ve örgüt propagandası yapmak suçundan aralarında Belediye Başkanı Sadakın da bulunduğu 10 kişiye verilen bir yıllık hapis cezasının da ertelenmesine karar verdiği belirtildi.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Siirt Belediye Başkanı Sadakın yargılandığı bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER