Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri

Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doğan: Devlet hastanesindeki yoğun bakım ünitesini üçüncü basamak yoğun bakım ünitesi standardına yükseltiyoruz


SİİRT (A.A) - Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammet Doğan, Devlet hastanesindeki yoğun bakım ünitesini üçüncü basamak yoğun bakım ünitesi standardına yükseltiyoruz dedi.
     Doğan, yaptığı açıklamada, devlet hastanesinin yoğun bakım ünitesinin yeterli olmaması nedeniyle hastaların bazen Batman ve Diyarbakıra sevk edildiğini ifade ederek, bu sorunun giderilmesi için yoğun bakım ünitesi kapasitesinin yüzde 50 oranında arttırıldığını söyledi.
     Ünitedeki yatak sayısının 10dan 15e yükseltildiğini belirten Doğan, şöyle dedi:
     Devlet hastanesindeki yoğun bakım ünitesini üçüncü basamak yoğun bakım ünitesi standardına yükseltiyoruz. İl merkezinde 110 uzman doktor hizmet veriyor. Artık ilimizde birçok büyük merkezde dahi bulunmayan endokrinoloji ve nefroloji gibi branşlarda da hizmet veriyoruz. Bir iki branş dışında tüm branşlarda yeteri kadar uzman doktorumuz var. İlçelerdeki devlet hastanelerinde de uzman doktor görevlendiriyoruz. Doktor sayısına paralel olarak günlük poliklinik hizmetinde ve yatan hasta sayısında da büyük artış var. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz kapasitesinin çok çok üstünde bir doluluk oranına sahip. Devlet hastanesinde yatak doluluk oranı yüzde 40-50lerden yüzde 90lara ulaştı. Amacımız vatandaşımızın tedavisinin kendi memleketinde yapılmasını sağlamaktır. Özel bazı hastalıklar dışında vatandaşımızın kendi memleketinde tedavisini yapıyoruz. Bu kapsamda doktor sayısı ile tıbbi araç ve gereç konusunda da hızla eksikliklerimizi gideriyoruz.
     Doğan, yapımı devam eden ve bu yıl içerisinde hizmete açılması planlanan 300 yataklı devlet hastanesinin tıbbı donanımının sağlanması için de çalışmalara başladıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER