Siirt TSO Başkan Vekili Kuzu:

Siirt TSO Başkan Vekili Kuzu: Bölgemizde kalifiye işçi bulunamıyor


SİİRT (A.A) - Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, bölgede kalifiye işçi bulunamadığını söyledi.
     Kuzu, Kurtalan ilçesindeki sanayi tesislerinde incelemelerde bulunduklarını, kalifiye eleman ihtiyacı gözlemlediklerini belirtti.
     İŞKURun sanayicilere yardımcı olması ve bölge dışından eleman getirilmesi konusunda destek vermesi gerektiğini kaydeden Kuzu, il merkezindeki sanayi tesislerin yanı sıra sanayileşmenin yeni başladığı Kurtalanda da aynı sıkıntının çekildiğini bildirdi.
     Kuzu, şöyle konuştu:
     Bölgemizde kalifiye işçi bulunamıyor. Bunu ilimizde de gözlemliyoruz. Örneğin Kurtalan ilçemizde 2 bin metrekarelik kapalı bir alanda üretim yapan ve ürettiği ürünleri yurt dışına ihraç eden SLS tekstil atölyesinin çok sayıda kalifiye eleman ihtiyacı var. Ancak 20 günden beri aramasına rağmen bulamıyor. Yalnız bu firmanın 100 civarında elemana ihtiyacı var. İl merkezindeki tekstil ve diğer sanayi tesisleri de eleman arıyor. Bu sorunun çözümü için hep birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Bu sorun çözülmeden sanayileşmenin gerçekleşmesini beklemek hayal olur.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / Nurten Aslan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Siirt TSO Başkan Vekili Kuzu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER