Silifkede Yaz Kuran Kursları başladı

Silifkede Yaz Kuran Kursları başladı


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinde 2011-2012 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından camilerde yaz Kuran Kursları başladı.
     Silifke Müftüsü Bekir Kaplan, Zeytinli camide yapılan yaz Kuran kursu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilçe merkezi, beldeler ve köylerdeki 187 camide açılan kurslara yaklaşık 5 bin öğrencinin katılmasının beklendiğini kaydetti.
     Kursun iki ay süreceğini ifade eden Kaplan, Her yıl okulların tatil olmasıyla birlikte cami ve Kuran kurslarımızda bu kurslar yapılmaktadır. Yaz Kuran kurslarında öğrencilerimiz dini yönden eğitilmektedir. Her akıl sahibi, mükellef yaşa gelen kız yada erkek çocukların dinini öğrenmesi esastır. İslam dininin esas kaynağı da Kuran-ı Kerimdir. Dinini öğrenen insan ise çevresine de nasıl davranması gerektiğini öğrenir dedi.
     Kurs süresinde öğrencilere, dini bilgilerin ve namaz bilgisinin yanı sıra Kuran-ı Kerim okumayı da öğreteceklerini vurgulayan Kaplan, Bunu da. Allahı, Camiyi ve Kuran-ı kerimi severek ve sevdirerek öğretmeye çalışacağız. Geleceğe bırakacağımız en güzel mirasımız çocuklarımızdır. Bu nedenle çocuklarımızı elimizden geldiğince hayırlı evlat olarak yetiştirmek zorundayız. Din görevlilerimiz eşliğinde devam edecek olan kurslarımızda siz velilere de büyük görevler düşmektedir. Çocuklarınızın kurslara geliş gidişlerini ve öğrenimlerini kontrol ederek din görevlilerimize yardımcı olunuz. Ayrıca onlara baskı kurmayın ve bu kurslara severek, isteyerek gelmelerini sağlayın diye konuştu.
     Zeytinli Camide yaz Kuran kursu öğreticileri Osman Çayır, İbrahim Özer ve Ercan Şahin önderliğinde başlayan kurslara ise daha ilk günden yaklaşık 100 öğrenci katıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Haşkan
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Silifkede Yaz Kuran Kursları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER