Silopide Anneler Günü etkinliği

Silopide Anneler Günü etkinliği


ŞIRNAK (A.A) - Silopi Kaymakamlığınca Anneler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, genç kızlar yöresel kıyafetlerle defile yaptı.
     Grant Otelde gerçekleştirilen etkinliğe Vali yardımcıların eşleri Esra Zeyrek, Olcay Özcan, Silopi Kaymakamının eşi Hediye Demirci ve diğer ilçe kaymakamlarının eşleri, şehit ve gazi anneleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinlikte, Şehit Teğmen Şenol Anaokulu Müdürü Banu Yılmaz, düzenledikleri geziler sırasından çekmiş oldukları fotoğrafları slayt eşliğinde sundu.
     Programda yöresel kıyafetli genç kızların defilesi beğeni topladı. Silopi Kaymakamının eşi Hediye Demirci, yaptığı konuşmada, Silopili anneler için güzel bir etkinlik düzenlemeyi amaçladıklarını belirterek, "Bu etkinlikte Kürtçe ve Türkçe ağırlıklı oldu. İki dili de birlikte kullanmak istedik. Bu sayede inşallah Silopili annelerimiz içinde güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Birinci seçilen annemizin kriteri, çok zorluklarla tüm evlatlarını okutmasıdır. Biri Tıp Fakültesinde okuyor, bir tanesi de Fen Lisesinde okuyor. 6 çocuğunu da okuttu. Bu kritere uygun olarak annemizi yılın annesi olarak Silopinin annesi olarak seçtik"
     Demirci, yılın annesi seçilen Hatice Binicinin ödülünü kızı Nefel Biniciye verdi.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Silopide Anneler Günü etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER