Silopide fidan dikme kampanyası

Silopide fidan dikme kampanyası -Silopi Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Taşkın: Silopi Ovasında bugün tek bir ağacın bile olmaması içler acısı halimizi gösterir. Eskiden ovada alıç ve palamut toplardık. Şimdi bunların yerind


ŞIRNAK (A.A) - Silopi Koruma ve Geliştirme Derneği fidan dikme kampanyası başlattı.
     Silopi Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Selim Taşkın ilçe genelinde dernek olarak fidan dikme kampanyasını başlattıklarını belirterek, astıkları afişlerle Silopi halkını fidan dikmeye çağırdıklarını söyledi.
     Çocukların geleceği için herkesin mutlaka en az bir fidan dikmesi gerektiğini ifade eden Taşkın, şöyle konuştu:
     Doğal çevremizi korumak, çocuklarımıza bir nebze sağlıklı bir ortam bırakmak adına herkesin yılda bir kez kapımıza kadar gelen bu fidan dikme seferberliğine katılmasını şiddetle temenni ediyoruz. Ayrıca dikmekle kalmayıp en az 2-3 sene koruyup gözetlemek de gerekiyor. Silopi ovasında bugün tek bir ağacın bile olmaması içler acısı halimizi gösterir. Eskiden ovada sonbaharda alıç ve palamut toplardık. Şimdi bunların yerinde yeller esiyor. Silopi ovasında ağaçların yanında onlarca yabani kuş, tilki, kurt, ceylan tavşan hatta dağ keçisi bile varken artık günümüzde sadece büyüklerimizin hatıralarında konuştukları birer materyal olmuş. O zaman için fakirlik, cehalet ve bilinçsizlikten yapmışlar diyebiliriz. Ancak bu bizim için geçerli bir mazeret olamaz. Artık toplum olarak ağaç dikmenin önemini bilmeyenimiz yok gibi. Herkesin bir fidan dikme imkanı da şöyle veya böyle mutlak vardır.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Silopide fidan dikme kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER