Simavda akıllı su sayacı uygulaması

Simavda akıllı su sayacı uygulaması -Abone sayısı 5 bin kişiye ulaştı


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde, Belediye Meclisinin aldığı karar gereği ilçe merkezinde başlatılan akıllı su sayacı uygulamasında 5 bin aboneye ulaşıldı.
     Belediye Başkanı Kasım Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 16 bin soğuk su abonesinin bulunduğu kentte, 1 Temmuz 2011de akıllı su sayacı uygulamasına başladıklarını bildirdi.
     Abonelerin mekanik sayaçlardan akıllı sayaçlara dönüşünün geçen ocak ayından itibaren hız kazandığını belirten Karahan, şunları kaydetti:
     Akıllı su sayacı uygulaması hem belediye hem de tüketici bakımından avantajlı. Belediyemizin su abonelerinden binlerce lira su parası alacağı vardı. Akıllı sayaç uygulamasıyla su borcu olan abone sayısı azaldı. Vatandaş da sayaç kartına yüklettiği kadar su kullandığı için diğer sayaçlardaki kademe artışından etkilenmiyor. Parası kadar su kullanıyor. Akıllı su sayaçlarının kullanılması yeni su aboneleri için şart koşuldu. Zaman içinde tüm abonelerimizin akıllı su sayaçlarına dönmesi tamamlanmış olacak. Böylece aboneler daha ucuz su kullanırken biz de yılda 6 kez abonelerimizin sayaçlarını okumak için onları rahatsız etmeyeceğiz.
     Belediye Su İşleri Müdürü Mehmet Hayal de akıllı su sayacı olan abonelerin 1 metreküp soğuk su için 1,20 lira, mekanik su sayacı kullanan abonelerin ise 25 metreküpe kadar her metreküp için 2,34 lira su bedeli ödemek zorunda kalmasının, akıllı su sayaçlarına ilgiyi artırdığına dikkati çekerek, akıllı su sayacı abone sayısının 5 bine ulaştığını ifade etti.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavda akıllı su sayacı uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER