Simavda katı atık bedeli tahsilatı başladı

Simavda katı atık bedeli tahsilatı başladı


KÜTAHYA (A.A) - Simav Belediyesi tarafından geçen aydan itibaren geçerli olmak üzere katı atık bedeli tahsilatına başlandığı bildirildi.
     Belediye Meclisinin eylül ayı toplantısında aldığı karar gereğince ilgili yasa ve yönetmelikte belirlenen katı atık bedelleri, içme suyu bedelleriyle tahsil ediliyor. İsteyen vatandaşlar, ayrıca katı atık bedeli olarak belediyeye makbuz karşılığı ödemede bulunabilecek.
     Aylık olarak mesken ve seralardan 7 lira, 1-25 metrekarelik iş yerleri için 9 lira, 25-50 metrekarelik iş yerleri için 13 lira, 50-100 metrekarelik iş yerleri için 17 lira, 100-250 metrekarelik iş yerleri için 20 lira, 250-500 metrekarelik iş yerleri için 25 lira, 500 metrekare ve üzeri iş yerleri için 40 lira tahsil ediliyor.
     Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, AA muhabirine, katı atık bedellerinin kanunlar çerçevesinde tahsil edildiğini ve miktarlarının da Belediye Meclisi tarafından tespit edildiğini söyledi.
     Geçen ay başlatılan uygulama için mesken ve iş yerlerinden alınacak aylık katı atık bedellerinin gazete ilanlarıyla da duyurulduğunu ifade eden Karahan, katı atıkların toplanarak imhası, bir bölümünün de geri dönüşümünün hedeflendiğini, bu işlemlerin Gediz, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinin de dahil olduğu Kütahya İli Yerel Yönetimler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği tarafından gerçekleştirileceğini anlattı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavda katı atık bedeli tahsilatı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER