Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Anaokulu öğrencileri fidan dikti


KÜTAHYA (A.A) - Simav Gül Çocuk Anaokulu öğrenci ve öğretmenleri, çocuklarda ağaç sevgisinin oluşması için fidan dikimi yaptı.
     Dumlupınar Üniversitesi Simav Yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerden oluşturulan 3er kişilik gruplar, 20 sedir ve 20 fıstık camı fidanı toprakla buluşturdu.
     Okul öğretmeni Tuğçe Eslem Bulduk, çocukların en iyi öğrenme şekillerinin bir işi yaparak ve yaşayarak olduğunu dile getirdi.
     Ağaç dikme işini görmelerinin, çocukların kişilik gelişimine büyük katkı sağladığını belirten, Bulduk, "Öğretmen arkadaşlarımız öğrencilerimizi, tabiatı koruma bilinciyle yetiştiriyorlar. Bu vesileyle çocuklara fidan dikiminin önemini aşılamış olduk" dedi.
    
    
     -Simavda "Pyeloplasti ameliyatı" yapıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simavda böbreklerinin çıkışında darlık olan ve uzun süredir bu hastalığı yaşayan bir kişi, açık "pyeloplasti ameliyatı" ile sağlığına kavuştu.
     Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesine, karın sancısı şikayetiyle müracaat eden Fatma Kılınç (48), burada yapılan tetkiklerin sonucu hastada böbrek çıkış darlığı tanısı konuldu.
     Uzman Dr. Mehmet Ardıç, ilçede ilk kez açık pyeloplasti ameliyatı gerçekleştirerek, hastanın sağlına kavuşmasına sebep oldu.
     Ardıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu hastalığın idrar yolu iltihabıyla kendini gösterebildiğini söyledi.
     Bu hastalığın genellikle sol böbrekte görüldüğünü belirten, Ardıç "Böbrek çıkışı daralmasından dolayı böbreğin şişmesine ve zamanla işlevini kaybetmesine yol açar" dedi.
     Ardıç, ilçede daha önce çocuklarda bu ameliyatı gerçekleştirdiğini ancak ilk kez bir olgun insanda bu ameliyatı gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER