Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Kütahyada bu yıl 8 milyon fidan dikilecek


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, il genelinde bu yıl 8 milyon fidan dikmeyi hedeflediklerini bildirdi.
     Simav Orman İşletme Müdürlüğünde incelemelerde bulunan Eryiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yaptıkları çalışmalar sonucu bu yıl 5 milyon fidan dikilmesini programa aldıklarını söyledi.
     Ağaçlandırma hedefini revize ederek, 5 milyon fidan sayısın 8 milyona çıkardıklarını dile getiren Eryiğit, şöyle konuştu:
     Kütahya, Türkiyenin orman varlığı açısından zengin illerinin başında geliyor. Bu zenginliği artırmak için geçen yıl bir hedef koyduk. Bölgemiz genelinde kurulu bulunan fidan yetiştirme sahalarından elde edeceğimiz 5 milyon fidanı toprakla buluşturmanın programını yaptık. Bu program, planlı bir şekilde devam ediyor. Bunun yanında Hazineye ait arazilerle mera vasfını yitirmiş arazileri ağaçlandırma çalışmalarımızı da programımıza ekledik. 350 hektar mera vasfını yitirmiş alanda ve ayrıca bin 476 hektar Hazine arazisiyle yaklaşık bin 826 hektar alanda daha 3 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Böylece 5 milyon fidan hedefimizi 8 milyon fidana çıkardık.
     Eryiğit, köylere yakın ormanlık alanlarda bölge insanına ekonomik destek sunmak ve ormanları korumak amacıyla ceviz, badem, mahlep gibi yangına dayanıklı türler dikildiğini sözlerine ekledi.
    
     -Yeni atanan öğretmenlere uyum eğitimi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Simava atanan 48 öğretmene yönelik uyum eğitimi başladı.
     Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitimin başlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin tek düşmanının monotonluk olduğunu söyledi.
     Geçen yıl meydana gelen deprem sonrası ilçede birçok okulun depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edildiğini belirten Ünal, şöyle konuştu:
     Öğretmenlerimizin karşılaşabileceği en büyük tehlike, monotonluktur. Bu tehlikeyi ancak sürekli kendinizi yenilemeniz, bilgilerinizi tazelemeniz ve öğrencilerinizin yerine kendinizi koyarak onlara derslerinizi sevdirmenizle bertaraf edebilirsiniz. Bunu başaramazsanız monotonluk önce siz sonra da ülkemiz için tehlike içerir. Kendisini yenileyemeyen öğretmen, öğrencilerine de yeni bilgiler veremeyen öğretmendir. Durum böyle olunca da geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız yetersiz ve bayat bilgilerle donatılmış olur.
     Ünal, öğretmenlerin, kiralık ev ararken kendilerinden destek alabileceğini sözlerine ekledi.
    
     -Güney beldesinde yol yapım çalışması
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav ilçesine bağlı Güney beldesinin, Simav-Dağardı köyü yoluna bağlantısının sağlandığı 4 kilometrelik yolun yeniden yapımı için çalışma başlatıldı.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya, AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Kalaycık ve Kahraman Aktay, yol çalışmalarını inceleyerek, İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürü Süleyman Arslandan bilgi aldı.
     Akkaya, incelemelerin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 kişiden oluşan ekibin, 10 iş makinesiyle 4 kilometrelik yolu yeniden inşa ettiğini söyledi.
     Taşınan malzemeyle kotunu yükselterek, kutu menfez çalışmalarıyla gelecek yıl asfaltlamayı planladığımız stabilize yolun yağışlar nedeniyle bozulmasının önüne geçtiklerini anlatan Akkaya, 500 bin liraya mal olması planlanan çalışmada ayrıca yolu genişletiyoruz dedi.
     Yağcı da yaklaşık 8 bin kişinin yararlanabileceği yolun gelecek yıl asfaltlanmasının planlandığını dile getirdi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER