Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Prof. Dr. Gavas, Dekanlığa asaleten atandı


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi Dekanlığı görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Muammer Gavas, aynı göreve asaleten atandı.
     O dönem adı DPÜ Simav Teknik Eğitim Fakültesi olan Simav Teknoloji Fakültesine 1993 yılında öğretim görevlisi olarak atanan Prof. Dr. Gavas, yaklaşık 18 yılda profesör unvanını elde etti.
     Aynı fakültede önce vekaleten, daha sonra asaleten dekanlık görevine getirilen Prof. Dr. Gavas, dekanlığı 18 Ocak 2012den bu yana vekaleten yürütüyordu.
     Manisanın Turgutlu ilçesinde 1956 yılında doğan Prof. Dr. Gavas, Ahmetli Gazi İlkokulu, Ahmetli Ortaokulu ve Bingöl Sanat Enstitüsünden mezun oldu.
     Prof. Dr. Gavas, Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu Makine/Tesviye Bölümünü bitirerek, 1979da Osmaniye Endüstri Meslek Lisesine teknik öğretmen olarak atandı. Bir yıllık stajyerlik süresi sonunda aynı okula 1981de müdür yardımcısı olan Prof. Dr. Gavas, 1982de Osmaniye Bahçe Endüstri Meslek Lisesine kurucu müdür olarak atandı ve burada 1993ün haziran ayına kadar müdürlük yaptı.
     Daha sonra DPÜ Simav Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümüne öğretim görevlisi olarak atanan Prof. Dr. Gavas, 1995te DPÜ Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisansını, 1998de Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde doktorasını tamamladı.
     Prof. Dr. Gavas, 2002de Simav Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümüne yardımcı doçent olarak atandı ve 2006da aynı bölümde doçent unvanını, geçen yıl da profesör unvanını elde ederek Simav Teknoloji Fakültesine ilk profesör olarak tayin edildi.
    
     -Yeni Mahalledeki çadır mescit yenilendi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav ilçesinde, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde zarar gören Yeni Mahalledeki Kadıoğlu Camisinin yerine kurulan çadır mescit, Türk Kızılayı tarafından yenilendi.
     Türk Kızılayı Simav Şube Başkanı Ali Ulus, AA muhabirine, depremde zarar gören camilerin yerine Türk Kızılayınca çadır mescitler kurulduğunu söyledi.
     Kadıoğlu Camisinin yerine kurulan çadır mescidin zamanla kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Ulus, şöyle konuştu:
     Yağmur ve diğer dış etkenlerden çadır su almaya başladı. Durumu Türk Kızılayı Genel Merkezine bildirdik. Genel Merkezimiz bunun üzerine Ege Bölge Depomuzun bulunduğu Türk Kızılayı İzmir Bölge Müdürlüğünden 90 metrekare büyüklüğünde yeni çadır gönderdi. Türk Kızılayı ekipleri tarafından kurulumu yapılan çadır, mescit olarak kullanıma sunuldu. Vatandaşlarımızın ibadetlerini yerine getirmesi için çadır desteğini sağlayan Türk Kızılayı Genel Merkezi yönetimine halkımız adına teşekkür ederim.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER