Sınır Ötesi İşbirliği Projesinin ilk etabı

Sınır Ötesi İşbirliği Projesinin ilk etabı tamamlandı


EDİRNE (A.A) - Enez Belediyesi ile Bulgaristanın Tunca Belediyesi arasında sınır ötesi işbirliği kapsamında uygulanan Avrupa Birliği (AB) projesinin ilk etabı tamamlandı.
     Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, Bulgaristanın Tunca Belediye Başkanı Georgi Georgiev başkanlığındaki proje heyetini kabul etti.
     Çayır, belediye toplantı salonunda yaptığı konuşmada, proje kapsamında ilçedeki Kale Caddesinin granitle kaplandığını söyledi.
     256 bin avroluk proje için Bulgaristan Tunca Belediye Başkanı Gergieve teşekkür eden Çayır, Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi Ortak Projesinde, Tunca Belediyesi ile Trakya Kalkınma Birliği sayesinde Enezde sahip olduğumuz tarihi ve kültürel mirasın turizme, ekonomiye ve geleceğe dönük gelişmeye açık bir şekilde sunulmasının ne kadar önemli olduğunu fark ettik. Bu konuda itici güç olan bu projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Çayır, sınır ötesi işbirliği kapsamında yürütülen projenin diğer etapları için Tunca Belediyesi ile ortaklığa devam edeceklerini bildirdi.
     Tunca Belediye Başkanı Georgi Georgiev ise proje kapsamında kendi bölgelerinde gerçekleştiren yatırımlar konusunda bilgi verdi.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş / Hakan Şahin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sınır Ötesi İşbirliği Projesinin ilk etabı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER