Sınır ötesine yardım seferberliği

Sınır ötesine yardım seferberliği -Şanlıurfadan Suriyeye 5 ayda 66 tır ayni yardım malzemesi gönderildi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada başlatılan kampanya kapsamında Suriyeye 5 ayda, 66 tır yardım malzemesi gönderildi.
     Suriyeye Yardım Platformunca ülkedeki ihtiyaç sahipleri için başlatılan kampanya, hayırseverlerin desteğiyle sürüyor. İl genelindeki stantlarda toplanan gıda, ilaç, oyuncak ve giysiden oluşan malzemeler, Paşabağı Mahallesindeki depoya ulaştırıldı. Burada gönüllülerce kolilenen yardım malzemeleri, tırlara yüklendi.
     İki tır yardım malzemesi daha Suriyeye gönderildi. Yardımların, Akçakale ve Karkamış sınır kapılarından geçirilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlanıyor.
    
     -"Bebeklerin süte ihtiyacı var"-
    
     Suriyeye Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, gazetecilere yaptığı açıklamada, iç savaşın sürdüğü Suriyeye, şu ana kadar kentten 66 tır ayni yardım malzemesi gönderildiğini belirtti.
     Savaştan en çok kadınların etkilendiğini vurgulayan Gerem, "Savaş oradaki annelerin psikolojisini bozmuş durumda. Bu yüzden bebeklerin süte ihtiyacı var. Kadınlarla görüştüğümüzde bizden bebekleri için mama talep ediyorlar. Hayırseverlerden bu konuda destek bekliyoruz" dedi.
     Halepe bağlı Bab kentinin eski Müftüsü Muhammed Zekeriya el-Mesut ise Suriyelilere en büyük yardımın Türkiyeden gönderildiğini ifade ederek, yetkililere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Müslüm Etgü
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sınır ötesine yardım seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER