Sinopa 1 milyon 550 bin lira

Sinopa 1 milyon 550 bin lira sel ödeneği


SİNOP (A.A) - Mehmet Ersoy, Sinopa AFAD ve Başbakanlık Acil Yardım Fonundan 1 milyon 550 bin lira sel ödeneği gönderildiğini belirtti.
     Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinopun Ayancık, Türkeli, Dikmen ve Durağan ilçelerinde meydan gelen sel felaketinin ardından AFAD ve Başbakanlık Acil Yardım Fonundan 1 milyon 550 bin lira sel ödeneği gönderildiğini söyledi.
     Gönderilen paranın 500 bin lirasının belediyelere, 450 bin lirasının mağdur olan vatandaşlara, geri kalan kısmının ise İl Özel İdaresine halkın acil ihtiyaçlarının karşılanması için gönderildiğini ifade eden Ersoy, şunları söyledi:
     Valiliğimiz koordinasyonunda bütün kamu kurumlarımız, belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, İl Özel İdaremiz, köy muhtarlarımız, il genel meclisimiz birlikte çalışıyor. Biz de yaraların hızla sarılması için mücadele ediyoruz. Vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ve kurumlarımızın yaptığı çalışmaları sürdürmelerine katkıda bulunmak amacıyla gerek AFADtan gerek Başbakanlık Acil Yardım Fonundan gerekse Sosyal Yardımlaşma Fonundan taleplerde bulunduk. Başbakanlıktan ve AFADtan ilimize toplam 1 milyon 550 bin lira tahsis edildi. Böylece ilk etapta yaraların sarılmasını sağlamaya çalışıyoruz.
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Sinopa 1 milyon 550 bin lira Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER