Sinopta Evrenin Sırları Çözülüyor mu- konferansı

Sinopta Evrenin Sırları Çözülüyor mu- konferansı düzenlendi


SİNOP (A.A) - Sinop Üniversitesinde Evrenin Sırları Çözülüyor mu- konulu konferans düzenlendi.
     Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Dr. Niyazi Yükçü, Sinop Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansta, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
     Platonun Küçük bir çocuğun karanlıktan korkması anlaşılabilir, ama yetişkin bir insanın aydınlıktan korkması anlaşılamaz sözleriyle sunumuna başlayan Yükçü, Sümer, Babil ve Mısır uygarlıklarındaki bilim yaklaşımlarını anlattı.
     Son dönemdeki tartışmaların kaynağı haline gelen ve M.Ö.600 - M.S.900 arasında varlığını sürdürmüş Maya Uygarlığına da değinen Yükçü, doğanın gerçek anlamda sorgulanmasının Antik Yunanda başladığını ifade etti.
     Maya takviminin 2012de bitiyor olmasının kıyamet senaryolarına neden olduğunu belirten Yükçü, 2012 kıyamet senaryoları bir tarafa, biyolojik çeşitliliğin yok oluşu, savaşlar, kıtlık, küresel ısınma gibi faktörler aslında dünyanın sonunu zaten hazırlamakta dedi.
     Program sonunda, Sinop Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail Aydın, Yükçüye çiçek takdim etti.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Sinopta Evrenin Sırları Çözülüyor mu- konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER