Sinopta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Sinopta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi


SİNOP (A.A) - Sinopta KOSGEP ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programına katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.
     Vali Ahmet Cengiz, Valilik binasında düzenlenen törende, 2012 yılının, Sinop tarihinde İŞKURun en fazla kaynak aktardığı ve en fazla personel istihdam ettiği yıl olduğunu söyledi.
     Sinopun 203 bin nüfusu olmasına rağmen Türkiyede İŞKURdan ya da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından en fazla kaynak alan illerin başında geldiğini ifade eden Cengiz, şunları kaydetti:
     Sinopta artık güzel işler oluyor. Biz artık bardağın dolu tarafından bakmıyoruz. Biz artık gerçeği ifade ediyoruz. İŞKURda olduğu gibi KOSGEPte de iyi şeyler olmaya başladı. Bu kadar kalabalık girişimci grubunu ilk defa görüyorum. Burada gerçekleştirilen törende sizlere verilen belgelerin önemli olan yanı kullanılabilmesi. Buradan girişimcilere ve esnaflarımıza bir tavsiyem var. Hangi işi yaparsanız yapın kendinizi geliştirin, okuyun, işinizi ve gündemi takip edin. O iş en iyi nerede yapılıyor onu araştırın. Her işin bir püf noktaları var. Hangi işi yaparsanız yapın işinizi küçümsemeyin.
     Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları verildi.
     Törene İŞKUR İl Müdürü Mikail Gökarslan, KOSGEP Müdürü Gürsel Kızılaslan, Bilim ve Teknoloji Müdürü Turan Durmaz, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel ve uygulamalı girişimcilik eğitimi alanlar katıldı.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinopta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER