Sinop Üniversitesi akademik yıl açılış töreni

Sinop Üniversitesi akademik yıl açılış töreni -Sayıştay Başkanı Akyel, törende denetim konulu ilk dersi verdi


SİNOP (A.A) - Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Sinop Üniversitesi akademik yıl açılış törenine katılarak denetim konulu ilk dersi verdi.
     Akyel, Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinde düzenlenen törende verdiği ilk derste, denetimin gerçekleştirilmesinde hangi amaçlı denetim yapılıyorsa, o alana ve o sektöre göre denetim araçlarının kullanılması gerektiğine dikkati çekti.
     Denetleyicinin bir rehbere göre denetleme yapması ve etik davranmasının uygun olacağını belirten Akyel, Bireysel, mesleki ve toplumsal etik kavramına çok önem veriyoruz. Her mesleğin kendisine göre etik kuralları olması gerekir. Doktorun, polisin, öğretmenin etik kuralı olduğu gibi denetim yapanların da uyması gereken etik kuralları var dedi.
     Denetimin sağlıklı yürütülmesi için kesinlikle doğru ve etik bir denetim sistemi kurulması gerektiğine değinen Akyel, şunları kaydetti:
     Sistematik davranmak ve denetime inanmak gerekir. İletişim her konuda olduğu gibi denetimde de çok önemli. Denetleyenlerle denetlenenler arasında bazen iletişim kopukluğu meydana geliyor. Bundan dolayı amaçlanmayan, arzulanmayan olumsuz sonuçlar meydana geliyor. Denetlenen kurumlarda en önemli konu iş üretmek. Ancak üretilen işin hukuka uygun olarak üretilmesi lazım.
     Konuşmanın ardından Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Akyele Sinopun simgesi olan kotra maketi hediye etti.
     Açılış törenine Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, daire müdürleri ve akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sinop Üniversitesi akademik yıl açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER