Şirincede cuma namazı

Şirincede cuma namazı -Şirince Köy Camisinde cuma namazı, Selçuk Müftüsü İsmail Satu tarafından kıldırıldı -Satu namaz öncesi verdiği vaazda ve cuma hutbesinde kıyamet günü ve ahiret inancı konusunu anlattı (Fotoğ


İZMİR (A.A) - Bir Maya takvimine dayanan kıyamet günü inanışı nedeniyle ilgi odağı olan Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde kılınan cuma namazında, vaaz ve hutbe konusu kıyamet günü ve ahiret inancı oldu.
     Şirince Köy Camisinde, Selçuk Müftüsü İsmail Satu tarafından kıldırılan cuma namazına, köy halkı ve 21 Aralıkta kopacak kıyametten Şirincedekilerin kurtulacağı söylentisinin yarattığı ilgiyle köye gelen bazı vatandaşlar katıldı.
     Caminin tümüyle dolduğu namaz öncesi verilen vaaz ile hutbenin konusu da günün anlamına uygun olarak kıyamet günü ve ahiret inancı oldu.
     Müftü Satu, verdiği vaaz ve hutbede kıyamet gününün ne zaman olacağının belli olmadığını belirterek, Maya takvimine göre bugün kıyamet kopacağına dair inanışın, tümüyle hurafe ve batıl olduğunu söyledi.
     Bu arada, cuma namazına gelen vatandaşlara Diyanet İşleri Başkanlığınca bastırılan Kuran-ı Kerim meali dağıtıldı. Cami girişindeki stantta ayrıca, turistler için İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinde bastırılmış olan dini kitapların dağıtımı yapıldı.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Şirincede cuma namazı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER