Sirk hayvanlarının Türkiyeye geçişine izin verilmedi

Sirk hayvanlarının Türkiyeye geçişine izin verilmedi -Ukraynadan, Ro-Ro seferiyle Zonguldak Limanına getirilen 3 ayı ve 7 köpek, limanın "Canlı hayvan transiti ve ithalatına yasak olması" nedeniyle gümrükte bekletiliyor


ZONGULDAK (A.A) - Ukraynadan, Ro-Ro seferiyle Zonguldak Limanına getirilen sirkteki gösterilerde oynatılan 3 ayı ile 7 köpek, limanın canlı hayvan transiti ve ithalatına yasak olması nedeniyle gümrükte bekletiliyor.
     Ro-Ro gemisiyle Zonguldak Limanına getirilen ve buradan karayoluyla Gürcistana götürülmek istenen 3 ayı ile 7 köpeğin, Zonguldak Gümrük Limanının "Canlı hayvanda transitine ve ithalatına" yasak olması nedeniyle bekletildiği belirtildi.
     Söz konusu sirk hayvanlarının geçişi için Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının izin vermesi gerektiğini belirten yetkililer, şunları kaydetti:
     "Sirk hayvanlarını getirenlerin limandan giriş yetkileri yok. Bakanlıktan izin çıktığında biz de karayoluyla hayvanların Gürcistana gitmesine izin vereceğiz. Hayvanları getiren firma yetkilileri ve hayvan sahipleriyle de görüştük. İzin verilmediği taktirde hayvanların geri gönderileceğini bildirdik. Bakanlıktan yazı gelene kadar hayvanlar gümrükte bekletilecek."
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sirk hayvanlarının Türkiyeye geçişine izin verilmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER