Şırnakta av yasağı başladı

Şırnakta av yasağı başladı


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta av yasağının başladığı bildirildi.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Şırnak 15. Bölge Şube Müdür Vekili Orhan Kalay tarafından yapılan yazılı açıklamada, sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi çerçevesinde, bölge genelinde bulunan yaban hayvanlarının, (yaban keçisi, vaşak, sırtlan, ayı, kurt, çakal, tilki, yaban domuzu, tavşan, şahin, kartal, kınalı keklik, bıldırcın) yaşam alanları ve doğanın korunmasına gereken özenin gösterilmesi ve avcılığın belli etik kurallar içinde yapılması gerektiği kaydedildi.
     Doğal yaşam alanlarında bulunan yaban hayvanlarının ve doğal zenginliklerin korunması, yasadışı avlanmanın önüne geçebilmek amacıyla, başta avcılar olmak üzere bütün vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerektiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
     Özellikle ülkemiz için çok önemli bir doğal zenginliğimiz olan ve nesli tehlike altında bulunan yaban keçisi-dağ keçisi özelinde bütün yaban hayvanlarımızın ve doğal zenginliklerimizin sürdürülebilirliğinin sağlanması için mutlak korunması gerekmektedir. İlimizde silah taşıma ehliyetine sahip, av ve yaban hayatı ile ilgili Şube Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu avcı eğitimi kurslarına katılarak sınavda başarılı olmuş avcılar, verilen avcılık belgesi ve avlanma izin kartı alması koşuluyla, av sezonu içerisinde yasal olarak avlanabilmektedir. Bölgemiz genelinde av hayvanları için avlanma süreleri 24 şubat tarihinde sona ermiştir. Bu nedenle sürdürülebilir avcılık için avcılarımızın duyarlı olmaları, Merkez Av Komisyonu kararlarına uymaları, herhangi kanunsuz bir durumda 24 saat görev yapan Şube Müdürlüğümüz Av Koruma Kontrol Ekibi ve Jandarma ile irtibata geçilmesi duyurulur.
    
     Muhabir: Cafer Balık/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Şırnakta av yasağı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER