Şırnakta halı saha istinat duvarının çökmesi

Şırnakta halı saha istinat duvarının çökmesi -Olayda hayatını kaybedenlerden 4ünün cenazeleri Şırnakta defnedildi


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta halı saha istinat duvarının çökmesi sonucu hayatını kaybeden 7 kişiden 4ünün cenazeleri toprağa verildi.
     Atatürk Mahallesindeki bir halı sahanın çöken istinat duvarının altında kalarak hayatlarını kaybeden Şehmus Sevik, Barış Usal, Metin Külter ve Barış Külterin cenazeleri, Şırnak Devlet Hastanesi morgundan alınarak Geylani Camisine götürüldü. Burada yıkanan cenazeler, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Büyük Mezarlıkta defnedildi.
     Cenaze törenine Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkan Vekili Faik Saltan, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Osman Arslan, İl Emniyet Müdürü Avni Usta, ölenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
     Olayda hayatını kaybeden diğer 3 kişiden M. Sait Özdekin Beytüşşebap, Serhat Erdoğanın Silopi ilçesinde, öğretmen Mahmut Koçyiğitin ise Diyarbakırın Çermik ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.
    
     -Valilikten açıklama-
    
     Öte yandan Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, aşırı yağışlar sonucunda il merkezindeki bir halı sahanın istinat duvarının dün saat 19.30 sıralarında çöktüğü anımsatıldı.
     Olaydan hemen sonra Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri, Şırnak AFAD Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin olay yerine intikal ettiği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Göçük altında yaklaşık 5-6 kişinin olabileceği bilgisinin alınması üzerine vali yardımcısı başkanlığında kriz merkezi oluşturulmuştur. Valilik Kriz Merkezi tarafından gerekli yazışmalar ve görüşmeler yapılarak Mardin ve Batman illerinden yeteri kadar arama kurtarma personeli takviye olarak istenmiş, İl Özel İdaresine ait iş makineleri olay yerine sevk edilmiştir. Çalışmalar sonucunda göçük altından 3 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılarak Şırnak Devlet Hastanesine sevk edilmişlerdir. Elim olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 7dir. Görgü tanıkları ve yaralıların ifadelerine göre göçük altında olabilecek vatandaşlarımızın tamamına ulaşılmıştır. Tedbir amacıyla arama kurtarma çalışmaları, valiliğimiz kriz merkezi koordinesinde titizlikle devam etmektedir.
    
     Muhabir: Cafer Balık/Şaban Yılmaz/Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şırnakta halı saha istinat duvarının çökmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER