Şırnakta halı saha istinat duvarının çökmesi

Şırnakta halı saha istinat duvarının çökmesi -Şırnak Belediye Başkan Vekili Faruk Ürgen: İşletme sahiplerinin yaptığı istinat duvarı zayıf olması nedeniyle yüklenmeye dayanamamış ve çökmüş, haklarında gerekli yasal işlemleri yapac


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Ürgen, İşletme sahiplerinin yaptığı istinat duvarı zayıf olması nedeniyle yüklenmeye dayanamamış ve çökmüş, haklarında gerekli yasal işlemleri yapacağız dedi.
     Ürgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları tetkiklerde, halı sahanın bina ve tesis bölümünde hiçbir çökmenin olmadığının belirlendiğini belirterek, ölümlerin istinat duvarının çökmesinden kaynaklandığını söyledi.
     Ürgen şöyle konuştu:
     İşletme sahiplerinin yaptığı istinat duvarı zayıf olması nedeniyle yüklenmeye dayanamamış ve çökmüş, haklarında gerekli yasal işlemleri yapacağız. Bina, saha ya da işletme ile ilgili bir sıkıntı yok, sadece istinat duvarının patlaması ya da çökmesi sonucu oluşmuş bir olaydır. Sahanın yukarısındaki evlerde inceleme yapmaları için teknik personellerimizi gönderdik. Kimsenin girmemesi için evlerin elektrik ve su hattı kesildi. Gerekli keşif yapılacak ve hazırlanacak rapor doğrultusunda işlem yapılacak. Akrabaları veya kalacakları yeri olmayanlara da konaklama ve gerekli diğer yardımları belediye olarak yapacağız.
     Dün akşam halı sahanın kenarındaki istinat duvarının çökmesi sonucu 7 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnakta halı saha istinat duvarının çökmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER