Şırnakta Kütüphaneler Haftası etkinliği

Şırnakta Kütüphaneler Haftası etkinliği


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, 49ncu Kütüphaneler Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenledi.
     İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe ŞÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Taş, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Seyit Avcı, yazar Abdullah Yaşin ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.
     Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Fikret Ülgen, burada yaptığı konuşmada, kitabın önemine değinerek, eğitimin, bilimin ve sanatın temelini kitapların oluşturduğunu söyledi.
     İnsanlar için bu kadar değerli olan kitapların kütüphanelerde korunduğunu, araştırmacıların ve öğrencilerin hizmetine sunulduğunu kaydeden Ülgen, şöyle dedi:
     Kuşkusuz çoğu kişinin evinde kitaplığı vardır ama buradan sadece kendisi ve yakınları, tanıdıkları yaralanabilir. Oysa kütüphanelerden çok geniş kitlelerin yararlanma olanağı vardır. Ş.Ü merkez kütüphanemiz 2009 yılında 150 metre kare kapalı alanda yaklaşık 3 bin kitap ile okuyucularımızın hizmetine sunulmuştur. Bugün itibariyle yaklaşık 200 metrekare kapalı alanda 130 bin civarında kitap ile okuyucularımıza hizmet vermekteyiz.
    
     Muhabir: Cafer Balık / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Şırnakta Kütüphaneler Haftası etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER