Futbol: Spor Toto Süper Lig

Futbol: Spor Toto Süper Lig -Mersin İdman Yurdunda kadro dışı bırakılan Yattara, bir grup taraftarın kendisine hakarette bulunduğu, tehdit ettiği ve kulübün verdiği otomobili almak istediği iddiasıyla polise başvurdu (Fo


MERSİN (A.A) - Mersin İdman Yurdunda kadro dışı bırakılan ve Türk statüsüne geçtikten sonra İbrahim Üçüncü ismini alan Yattara, bir grup taraftarın kendisine hakarette bulunduğu, tehdit ettiği ve kulübün verdiği otomobili almak istediği iddiasıyla polise başvurdu.
     İdmanlarını Koray Aydın Stadında, kadro dışı kalan diğer futbolcularla sürdüren Yattara, Osmaniye Polis Merkezine giderek, statta antrenman yaptığı sırada bir grup taraftarın kendisini tehdit ettiğini, hakarette bulunduğunu ve sözleşme gereği kulübün kendisine tahsis ettiği otomobili istediğini öne sürdü.
     Yattara, polis merkezindeki ifadesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, çok üzgün olduğunu belirterek, uzun yıllardır Türkiyede oynadığını ancak böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını söyledi.
     Uzun süren sakatlığın ardından kadro dışı kaldığını ancak antrenmanlarını sürdürdüğünü anlatan Yattara, şunları ifade etti:
     3-4 gün önce ev sahibi geldi evin anahtarını istedi. Beni kulüp gönderdi dedi. 2 gün önce de bir grup taraftar, antrenman yaparken bana küfür etti. Profesyonel futbolcuyum buna aldırış etmedim. Sonra bir adam geldi, kendisini kulübün gönderdiğini belirterek benden arabayı istedi. Ben de vermedim. Bu sabah 3-4 kişi daha geldi, benden arabayı istediler. Ben arabayı vermeyeceğimi söyledim. Bizi kulüp müdürü Murat gönderdi arabayı vermen gerek. Sen futbol oynamıyorsun. O yüzden bizi gönderdiler. Biz senden arabayı alıyoruz anahtarını vereceksin dediler. Ben de, bana araba verilmeden bu arabayı vermeyeceğimi söyledim. Sonra beni ittiler. Ben de buraya gelerek şikayetçi oldum.
     Darbedilmediğini söyleyen Yattara, Beni itenlere direnmedim. Tek başıma ne yapabilirim ki- Beni ittiler ama ben karşılık vermedim dedi.
     Bu kişiler hakkında şikayetçi olduğunu ifade eden Yattara, bir gazetecinin Kulüp başkanıyla araç konusunda görüşmelerinin olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine de Beni Murat aradı ve arabayı bakıma gideceği için istedi. Benim arabam zaten 1 ay önce bakıma gitmişti. Bu yüzden vermedim. Yoksa nasıl antrenmana gideceğim- Benim kontratımda araba var diye konuştu.
     Yattara, bazı internet sitelerinde yer alan iddialara ilişkin olarak da Başkan beni dövdürtmedi. Ben başkanı görmedim. Adamlar benden zorla arabayı istedi, vermedim. Ben Murat ile görüştüm, başkanla hiç görüşmedim ifadeleri kullandı.
    
     -Kulüp Müdürü Murat Öğ-
    
     Mersin İdman Yurdu Kulüp Müdürü Murat Öğ de Yattaranın kadro dışı bırakıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:
     Kendisi kadro dışı kaldığı için mecburen elindeki ev ve arabamızı alıp diğer yabancı futbolcularımıza vermemiz lazım. Acenteye olan bir durumumuz var. İlk önce ben aradığımda acentenin bakım için istediğini söyledim. 1 hafta kalıp tekrar kendisine verileceğini söyledim. Kendisi sonuçta kadro dışı. İhtiyacı olan futbolcularımız var. Acentenin de bize yaptığı bir baskı var. O yüzden de ben kendisinden arabayı talep ettim. Yönetim kurulunun talimatı doğrultusunda söyledim bunları. Sözleşmesi mayıs ayında bitiyor. Bu nedenle bizim böyle bir şeyi talep etme hakkımız var.
     Teknik Direktör Yardımcısı Serkan Damla ise Yattaranın söylediklerinin kendisinin iddiası olduğunu, kulübü karalamak için yapılan bir şey olduğunu savunarak Bugün ulusal basında çıkanların çoğu da yalandır. Yattaranın nasıl yapıda bir insan olduğu Türk futbol camiasında çok iyi biliniyor. Çıkarken de gördünüz, en ufak bir çizik yok. Tamamen kendisinin iddiasıdır. Ona karşı başkanın, kulübün veya taraftarın yapmış olduğu bir şey yoktur. O tamamen kendi şovmenliğidir. Mersin İdman Yurdunun bugüne kadar hiçbir futbolcusuna tepki vermemiş olan bir taraftar grubu var. Bugün mü Yattarayı darbetmeye çalışmışlar- diye konuştu.
    
     -Diğer futbolcular: Görmedik-
    
     Futbolculardan Hakan Bayraktar da bugünkü olaya şahit olmadıklarını ancak önceki gün bir grup taraftarın antrenman alanına gelerek kendilerine küfür ettiklerini anlattı.
     Futbolculardan Mustafa Keçeli ise önceki günlerde sözlü bir tahrikle karşılaştıklarını, gelen grubu tanımadığını ama bugünkü olayda kendilerinin herhangi bir şey görmediğini söyledi.
     Keçeli, bir soru üzerine Başkan tesislere gelmedi. Yabancı bir grup geldi, fiili olarak herhangi bir şey olmadı. Takım olarak ortada başarısızlık var. Bunda herkesin kendisine pay biçmesi lazım ama biz günah keçisi olduk ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Futbol: Spor Toto Süper Lig Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER