Şırnakta şehit ve gazi çocuklarına oyuncak

Şırnakta şehit ve gazi çocuklarına oyuncak -Bütün Çocuklara Oyuncak kampanyası kapsamında şehit ve gazi çocuklarına oyuncak dağıtıldı


ŞIRNAK (A.A) - Sağlık-Sen Şırnak Şubesince başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğünce desteklenen Bütün Çocuklara Oyuncak kampanyası kapsamında şehit ve gazi çocuklarına oyuncak dağıtıldı.
     Sağlık-Sen Şırnak Şubesince başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğünce destek verilen Bütün Çocuklara Oyuncak kampanyası çerçevesinde 2 Ağustos 2008 yılında şehit olan geçici köy korucuları Selahattin Güngör, Hasan Güngör ve Reşit Güngör ile şehit er Mesut Sanırın ailesi ziyaret edilerek, şehitlerin çocuklarına oyuncak verildi.
     Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Barış, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanya kapsamında şehit ve gazilerin çocuklarını ziyaret ettiklerini, amaçlarının bir nebze de olsa çocukları sevindirmek olduğunu söyledi.
     Devlet ve vatandaş arasında bir gönül köprüsü oluşturabilmek için hizmet ettiklerini kaydeden Barış, şöyle konuştu:
     Buradaki halka dokunabilmek, halkın sıkıntılarını, dertlerini onları ziyaret ederek paylaşıyoruz. Hepimiz aynı ülkenin insanlarıyız. Hepimiz biriz, bu ülkenin evlatlarıyız. Bu çocukları bir nebze de olsa sevindirmeye çalıştık. Belki o babalarının eksikliklerini hiçbir şey tamamlayamaz. Bu tür olayların son bulmasını, barış, kardeşlik ve huzur olmasını temenni ediyorum.
     Şırnak Sağlık-Sen Şube Başkanı Hakan Usal ise kampanyaya İzmir Sağlık Sen Şubesinin de oyuncak göndererek destek verdiğini, kampanyanın İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer kurumların kendi bütçelerinden yaptığı katkılarla güçlenip, büyüdüğünü belirtti.
     Fotoğrafları burada duran şehitlerin ruhları şad olsun, mekanları cennet eylesin. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında her zaman halka hizmeti ettik diyen Usal, Allah bu millete, ülkeye bölünmüşlük veya farklı bir tatsızlık yaşatmasın. Allah birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirsin şeklinde konuştu.
     Yetkililere teşekkür eden şehit er Sanırın babası Salih Sanır da oğlunun Iğdırda 28 Nisan 2008 tarihinde şehit olduğunu, kalıcı, güzel bir çözüme mutlu olacaklarını bildirdi.
     Sanır, Bizim çocuğumuz ölmüş, başkasının da ölsün istemiyoruz. Öyle güzel bir barış olursa mutlu oluruz, seviniriz dedi.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnakta şehit ve gazi çocuklarına oyuncak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER