Şırnaktaki depremde zarar gören evler

Şırnaktaki depremde zarar gören evler -Ortabağ Köyü Muhtarı Mirze Oslu: Depremde hasar gören evler oturulamaz halde


ŞIRNAK (A.A) - Uludere ilçesine bağlı Ortabağ köyünde 5 Ağustos 2012 günü meydana gelen depremde hasar gören evlerin oturulamaz durumda olduğu bildirildi.
     Ortabağ Muhtarı Mirze Oslu, 5 Ağustos 2012 günü meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde Ortabağ köyünde yaklaşık 60 evin hasar gördüğünü, bunlardan 10unun durumunun ağır olduğunu ifade ederek, 10 ağır hasarlı hanemiz var ve bugüne kadar bize bir çadır bile verilmedi. Bu ailelerin hepsi yoksul. Yıkıp evlerini yeniden yapmaya güçleri yok. Çatlaklardan dışarısı görünen evlerde oturmak zorundalar. Depremde hasar gören evler oturulamaz halde dedi.
     Köydeki okul sorununa da dikkati çeken Oslu, biri ilk diğeri ise orta olmak üzere iki okul bulunduğunu, orta okulu bitiren öğrencilerin okul olmadığı için sıkıntı yaşadığını belirterek Bize en yakın olan Gülyazı Lisesi ancak o da küçük olduğu için yeterli gelmiyor. Bizim ve çevredeki köylerdeki öğrenciler, ya Uludere ya da Şırnaka okumaya gidiyor. Bunun için lise yapılmasını istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Uludere / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şırnaktaki depremde zarar gören evler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER