Şırnaktaki mayın patlaması

Şırnaktaki mayın patlaması -Şehit olan köy korucusu için tören düzenlendi


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakın Bestler-Dereler bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyon sırasında bastığı mayının infilak etmesi sonucu şehit olan geçici köy korucusu Arif Güngen için cenaze töreni düzenlendi.
     İl Jandarma Alay Komutanlığında düzenlenen törende konuşan Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, vatan için canını feda eden korucunun ailesine başsağlığı dilediğini söyledi.
     Özelikle şahadet kurumuna yönelik inancın, Anadolunun bölünmez bütünlüğünün önündeki iradenin en dışa vuran kültürlerinden inançlarından biri olduğunu vurgulayan Özkan, Vatan bilinci için çetelere karşı mücadele etmek, her insanın tabiatındadır. Çetelere, illegal yapılara, terör örgütüne taviz verildiğinde bu geometrik olarak büyür ve bütün malımızı, kültürümüzü, canımızı yok etmekle toplum olarak karşı karşıya kalabiliriz dedi.
     İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Aslan da, Arif Güngenin bayrak, cumhuriyet ve vatan uğruna verilen ilk şehit olmadığına dikkati çekerek şöyle konuştu:
     Bu gün bu cennet vatanda bağımsız ve özgür yaşayabiliyor, bayrağımızı göklerde dalgalandırılabiliyor. Çocuklarımıza saygın bir gelecek bırakabiliyorsak bu her şeyden önce aziz şehitlerimize borçluyuz. Kurşun sıkılırken gözlerini kırpmadan üzerine giden vatanına ve milletine kanat germeye çalışan yurdun her köşesinde kahramanca mücadele ederek canlarını veren şehitlerimizi manevi varlıklarını sonsuza yaşatacağız. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyetini kurumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Bu uğurda binlerce şehit ve yaralı veren silahlı kuvvetleri bundan sonrada ne pahasına olursa olsun ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumaya kahraman korucularımızla birlikte omuz omuza devam edecektir. Kahraman korucularımız sizler vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğü ile bölgede yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için teröre karşı mücadelemizde her zaman ve her yerde güvenlik güçlerimizin en büyük yardımcısı, destekçisi ve ayrılmaz bir parçası oldu. Bu gün ülkemizin daha huzurlu ortamın yaratılmasına canımız ve kanımız uğruna çok büyük katkılarda bulundunuz. Bu fedakarlıklarınızı yüce milletimiz ve güvenlik güçlerimiz asla unutmayacaktır. Şehidimizin değerli ailesi üzülmeyin, şehitler ölü değildir. Çünkü onlar en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine ulaşmış iman dolu göğüsleri kutsal bildikleri değerler uğruna siper etmişlerdir. Kahraman vatan evladımız ile ne kadar gurur duyarsanız azdır. Türk silahlı kuvvetleri ve yüce milletimiz şehidimizin emaneti olan sizlere her zaman destek olacaktır. Bundan şüpheniz olmasın. Aziz şehidimiz aziz Arif Güngen uğrunda can verdiği vatan toprağında al yıldızlı bayrağın gölgesinde sonsuza dek huzur içinde uyu. Kanın son damlasına kadar savunmaya ant içtiğin emaneti devralıyoruz. Bu emanet senin ve diğer şehitlerimizin kutsal emaneti olarak ilelebet muhafıza edilecek kirletilmesine asla izin verilmeyecektir.
     Geylani Camisinde kılınan cenaze namazın ardında şehit Güngenin naaşı Büyük Mezarlıkta toprağa verildi.
     Törene, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan, askeri erkan, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnaktaki mayın patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER