Şırnak Devlet Hastanesinde arama kurtarma tatbikatı

Şırnak Devlet Hastanesinde arama kurtarma tatbikatı


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Devlet Hastanesinde enkaz altında arama kurtarma tatbikatı yapıldı.
     Devlet Hastanesinde, Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerince (UMKE, hastanenin kazan dairesi patlaması sonucu enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.
     Gerçeği aratmayan tatbikatta, verilen alarmın ardından, ambulans ve sağlık ekibi olay yerine gelerek enkaz altında kalanlara müdahale etti. Tatbikatta UMKE ekipleri, yaralıları kurtarıp ambulanslara taşıdı.
     İl Sağlık Müdürü Ahmet Barış, tatbikat ile ilgili yaptığı konuşmada, doğal afetlerde birçok kişinin hayatını kaybettiğini belirterek bu tür durumlara hazırlık amacıyla, tatbikatların Sağlık Bakanlığının öncülüğünde UMKE ile yapıldığını söyledi.
     Şırnakta bu kapsamda personelin eğitim aldığını ve bir tatbikat yapıldığını ifade eden Barış, Senaryo, kazan dairesinin patlamasıyla enkaz altında kalanların kurtarılmasıydı. Arkadaşlarımız tatbikatı başarıyla gerçekleştirdiler. Afetlerde zamanında olaya müdahale edilmesi çok önemlidir. Bu nedenle Şırnakta bir hafta boyunca ekibimiz temel eğitimlerini aldılar. Bundan sonrada ülkemizde, bölgemizde olabilecek doğal afetlere profesyonelce müdahale edebilecekler dedi.
    
     Muhabir: Cafer Balık/ Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şırnak Devlet Hastanesinde arama kurtarma tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER