Şırnak sinemaya kavuştu

Şırnak sinemaya kavuştu -Kültür merkezindeki tiyatro salonu sinemaya dönüştürüldü -Açılışı yapılan salonla Şırnaklıların sinema özlemi sona erdi


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Valiliğinin, özel sektöre sinema olarak kullanılması için kiraya verdiği salonun açılışıyla Şırnaklılar sinemaya kavuştu.
     İldeki sinema özlemini sona erdirmek için hareket geçen valilik, Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kültür merkezindeki tiyatro salonunun, sinema salonu olarak kullanılmasını kararlaştırdı. Salon, bir işletmeci tarafından sinema olarak kiralandı.
     Yapılan değişikliklerin ardından Şırnakın ilk sinema salonunun açılışı vatandaşların katılımıyla yapıldı.
     Açılışın ardından davetliler, Cem Yılmazın Fundamentals adlı sinema filmini ilgiyle izledi.
     İl Kültür Müdürü Teymur Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2011 yılında Şırnak Valisi Vahdettin Özkan tarafından, kentte önemli bir kültürel eksiklik olarak görülen sinema salonu sorununun çözümü için proje geliştirildiğini söyledi.
     İlde sinema salonu bulunmaması nedeniyle özellikle doktorlardan gelen yoğun talep üzerine çalışmaları hızlandırdıklarını ifade eden Erol, şöyle dedi:
     Şırnaka sinema salonu kazandırmak Valimiz Vahdettin Özkanın 2 yıldan bu yana yürüttüğü bir sosyal sorumluluk projesiydi. Ama çok geç kaldık. Türkiyede sinema sektöründe önemli bir yeri bulunan Mars Grubu ve Smarto Tekstilin salonu düzenlemesiyle ilimizin ilk sinema salonu kuruldu. Burada kamunun hiçbir harcaması yok. Kültür salonunda bir sinema salonu olur mu- diye düşünenler olabilir. Ama Şırnakta halihazırda bu koşullarda önemli bir sanat kolu olan sinemanın eksikliğinin giderilmesi için bir çare bulunmalıydı. Bu bir arz talep meselesi. Burası hem tiyatro hem de sinema salonu olarak kullanılacak. İsteğimiz tamamen sinema salonu olarak inşa edilmiş bir binanın yakın bir zamanda Şırnaka açılmasıdır. Ancak bu koşullarda zannediyorum iyi bir ortam, iyi bir düzenleme ve iyi bir düzenleme var. Buranın tüm Şırnaklılara hayırlı olmasını diliyorum. Sinema kültürünün bu vesileyle Şırnakta oluşmasını diliyorum.
     İşletme sahibi Şehmus Zeyrek ise sinemanın haftanın 7 günü hizmet vereceğini belirterek, vizyona giren tüm yeni filmleri gösterime sunacaklarını belirtti.
     Şırnaklılara sinema kültürünü tanıtmaya çalışacaklarını ifade eden Zeyrek, İnşallah bunda da başarılı oluruz. Sinemamız Şırnak için yeni bir sosyal aktivite alanı. Temennimiz o ki iş adamlarımız ve genç arkadaşlarımız Şırnaka yeni sinema salonları kazandırsınlar dedi.
     Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Geliş de kentte bir sinema salonu bulunmayışının önemli bir eksiklik olduğunu ifade ederek, artık Şırnaklı gençlerin kültürel alanda faydalanacakları bir sosyal alanın ilde mevcut olduğunu belirtti.
     Filmi izleyen vatandaşlar ise kentte sinema açılmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.
     Açılışa, Şırnak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Nas, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kazım Zan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir ile bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz - Cafer Balık / Sema Kaplan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Şırnak sinemaya kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER