Şişli Belediye Başkanı Sarıgül:

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül: -Vanda, yaptırdığımız öğretmenevindeki 76 odaya, depremde yaşamını yitiren 76 öğretmenimizin adını verdik


VAN (A.A) - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Belediyesi tarafından Vanda yaptırılan öğretmenevindeki 76 odaya, depremde yaşamını yitiren 76 öğretmenin adının verildiğini belirtti.
     Sarıgül, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla geldiği Vanda, Vali Münir Karaloğlunu ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     Şişli Belediyesince Kazım Karabekir Caddesinde yaptırılan Van-Şişli Öğretmenevinin inşasının halen devam ettiğini anımsatan Sarıgül, öğretmenevi için kendilerine yer tahsisi yapan Vali Karaloğluna teşekkür etti.
     Karaloğlu da bir yıl gibi kısa sürede Vanda önemli çalışmalar yapıldığını bildirerek, devletin tüm birimlerinin ve 75 milyon kişinin, depremden sonra Van için seferber olduğunu söyledi.
     Valilik ziyaretinin ardından yapımı devam eden Van-Şişli Öğretmenevinde incelemelerde bulunan Sarıgül, depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin fotoğrafları ve isimlerinin verildiği odaları tek tek gezdi.
     Öğretmenevinin kentin güzel bir yerinde inşa edildiğini ve gerek Vana gerekse Şişliye yakışır bir öğretmenevi yaptırdıklarını dile getiren Sarıgül, Her şeyin en güzeli öğretmenlerimiz için düşünüldü. Burası aynı zamanda bir sosyal kulüp olacak. Bütün hemşehrilerimizin, öğretmenlerimizin geldiği, her türlü sosyal aktivite, toplantı, düğün ve organizasyonların yapıldığı bir yer olacak dedi.
     Öğretmenevindeki çalışmalarda son aşamaya gelindiğini, açılışının ise kısa süre sonra 25 sanatçının katılımıyla yapılacağını anlatan Sarıgül, şöyle konuştu:
     Vanda, yaptırdığımız öğretmenevindeki 76 odaya, depremde yaşamını yitiren 76 öğretmenimizin adını verdik. Deprem şehidi öğretmenlerimizin isimleri bir ömür boyu burada yaşayacak. Buradaki çalışmalar bittikten sonra öğretmenlerimizin aileleri de burada olacak ve 4 gün boyunca bütün şehit öğretmenlerimizin ailelerini, akrabalarını burada ağırlayacağız. Meslektaşlarım depremde şehit oldular. Meslektaşlarıma böylesine bir öğretmenevi yaptırmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Bir öğretmen olarak aynı zamanda çok duyguluyum. Öğretmenliğe devam etseydim, o 76 öğretmenden biri ben de olabilirdim. Onları hiçbir zaman unutmayacağız, Allah rahmet eylesin.
     Sarıgül, öğretmenevindeki toplantı salonunda bulunan koltuklara da 76 öğretmen ile açılışa davet edilen 25 sanatçının isminin verileceğini bildirdi.
     Daha sonra kent merkezindeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Sarıgül, ziyaret ettiği bir lokantada ocağın başına geçti.
     Kendisi için hazırladığı tantuniyi yiyen Sarıgül, lokantadaki müşterilere de tantuni ikram etti.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Şişli Belediye Başkanı Sarıgül: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER