Sivasta Gören Göz Cihazları için başvurular

Sivasta Gören Göz Cihazları için başvurular başladı


SİVAS (A.A) - Görme engellilerin gitmek istedikleri yerlere kolay ve hızlı kullanımla sesli komutlar yardımıyla gidebilmesi için tasarlanan Gören Göz Cihazları için başvurular başladı.
     Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, makamında konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, ülke genelinde dağılımı öngörülen cihazların ilk aşamada pilot uygulama olarak İstanbul ve Ankarada dağıtıldığını hatırlatılan Yıldırım, kalan cihazların ise İzmir, Sivas, Erzincan, Niğde ve Bilecik illerinde dağıtılması için protokol imzalandığını belirtti.
     Görme engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere 135 cihazın kente gönderildiğini kaydeden Yıldırım, Sivasta ikamet eden veya Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim alan görme engellilerin cihaz sahibi olabilmeleri için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini söyledi.
     Yıldırım, başvuru sayısının cihaz sayısından fazla olması halinde yeni cihazlar satın alınarak dağıtıma devam edeceklerini bildirdi.
     Cihaz almak isteyen görme engellilerin http://88.255.36.123 adresinden internet yoluyla da başvuruda bulanabileceklerini ifade eden Yıldırım, başvuru yapanların gerekli evrakları en geç 10 gün içerisinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne teslim etmeleri gerektiğini kaydetti.
     Yıldırım, cihazı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 15 yaş üstü, cihazı kullanmaya engel teşkil etmeyen ortopedik özrü bulunmayanların alabileceğini belirterek, engellilerin nüfus cüzdanı, görme özrünü belirten raporları ve ikametgah belgesiyle başvurması gerektiğini söyledi.
     Zafer Yıldırım, Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim gören görme engellilerin ise diğer evrakların yanı sıra öğrenim belgesiyle başvuru yapması gerektiğini ifade etti.
     Cihaz alımı için şu ana kadar 60 kişinin başvuruda bulunduğunu kaydeden Yıldırım, tüm cihazların dağıtımı yapıldığında engellilere cihazı kullanma eğitimi vereceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Merve Topuz / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta Gören Göz Cihazları için başvurular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER