Sivasta ekmek üretiminde hijyen eğitimi

Sivasta ekmek üretiminde hijyen eğitimi


SİVAS (A.A) - Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün işbirliğinde, ekmek üretim, dağıtım ve satış aşamalarında, çalışan personele hijyen eğitimi verilmeye başlandığı bildirildi.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, katılımcılara hijyen, personel, iş yeri, ekipman hijyeni, temizlik, fırınlarda hijyen, gıda zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek mevzuatı konularında eğitim verileceği belirtildi. Ayrıca eğitime katılmayıp belge alamayanlara da idari para cezası uygulanacağı vurgulandı.
     Açıklamada, Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:
     Ekmek satışı yapılan her yerde tam buğday, tam buğday unlu veya kepekli ekmeğin bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir. Kepekli, tam buğday ve ekşi hamur ekmekleri, ambalajsız satılabilecek. Bu ekmeklerin dışındaki çeşitlerde ambalaj zorunluluğu getirilmiştir. Ekmek kasaları açıkta bırakılmayacak ve sadece bu amaç için kullanılan araçlarda taşınacak. Ekmekler satıcı tarafından tüketiciye arz edilecek, müşteri ürüne dokunmayacak ve ekmeğin satışa sunulduğu dolaplar veya tezgahlar açıkta bırakılmayacak.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivasta ekmek üretiminde hijyen eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER