Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay:

Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: Antrenörlük hayatımda hakem hatalarından dolayı bir takımın hiç bu kadar ezildiğini, bu kadar mağdur edildiğini görmedim -Taraftarlarımızla bütünleşip Ordusporu yenmemiz gerekiyor. B


SİVAS (A.A) - Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bu sezon ligde bazı maçlarda hakem hataları sonucu puanlar kaybettiklerini belirterek, Antrenörlük hayatımda hakem hatalarından dolayı bir takımın hiç bu kadar ezildiğini, bu kadar mağdur edildiğini görmedim dedi.
     Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Spor Toto Süper Ligde geçen hafta sonu deplasmanda Akhisar Belediyespora 2-1 mağlup oldukları maçı değerlendirdi.
     Maçın hakemi Fırat Aydınusu eleştiren Çalımbay, Aydınusun yönettiği son 2 maçı 10 kişi tamamladıklarını belirterek, Kırmızı kartların hiçbirine itiraz etmedik. Hepsinde haklı. Hiçbir şey söyleyemiyoruz ama bize gösterdiği kırmızı kartı neden oradaki arkadaşlara gösteremiyor onu anlayamadık diye konuştu.
     Çalımbay, şunları söyledi:
     Eğer yan hakem, Avrupa çapında bir hakemse eliyle aldığı topu düzeltip penaltıya giden adamı nasıl görmüyor- Beşiktaş maçındaki 2 penaltıyı nasıl göremiyorlar onu da anlamadık. Bursaspor maçında ceza sahasının dışındaki pozisyonu nasıl içeriye taşıyıp penaltı verildiğini de anlamadık. Rajnochun attığı bariz golü de nasıl vermediler onu da anlamadık. İnanılmaz şekilde hakem hatalarına maruz kaldık. Bu hataları 3 kulübe yapsalardı bana göre o hakemlerin hakemlik hayatı biterdi. Bundan sonra da son olacağını düşünmüyorum. Sivasspora yine aynı hataları yapacaklardır çünkü kimsenin sesi çıkmazsa böyle devam edecek. Antrenörlük hayatımda hakem hatalarından dolayı bir takımın hiç bu kadar ezildiğini, bu kadar mağdur edildiğini görmedim. Buna bir de kendi hatalarımızı eklediğimiz zaman tabii ki istemediğimiz sonuçlar oluyor.
     Avrupa çapındaki hakemin ve yan hakemlerin sonuca etki eden pozisyonları görmesi gerektiğini ifade eden Çalımbay, Onları görmüyorsa bana göre Avrupaya gidip de maç yönetmelerine gerek yok dedi.
     Takımına güvendiğini ancak hakem hatalarından korktuğunu dile getiren Çalımbay, Hakem hataları Sivasspor için hep devam edecek ve aynı hatalara maruz kalacakmışız gibi geliyor bana. İnşallah yanılıyorumdur. Son 4 maça baktığımız zaman oyunun kaderini etkileyecek hakem hatalarına maruz kaldık. Ligde istemediğimiz bir yerdeyiz. Yerimiz burası değil. Çünkü iyi takımız, iyi oyunculardan kurulu bir takımız diye konuştu.
    
     -Taraftarlarımızla bütünleşip Ordusporu yenmemiz gerekiyor-
    
     Sivassporun hakkının korunması gerektiğini belirten Rıza Çalımbay, Bizi bekleyen çok kritik 8 maçımız var. Bunlardan en önemlisi Orduspor maçı. Takımıma yürekten inanıyorum. Çok çok iyi şeyler yapacağız ifadelerini kullandı.
     Kalan maçların hepsinin final niteliğinde olduğuna dikkat çeken Çalımbay, telafisi olmayan maçlar oynayacaklarını vurgulayarak, Taraftarlarımızla bütünleşip Ordusporu yenmemiz gerekiyor. Başka alternatifimiz yok dedi.
    
     -İdman-
    
     Basın toplantısının ardından kırmızı-beyazlı ekip, kulüp tesislerinden teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde gerçekleştirdiği idmanla Orduspor maçı hazırlıklarını sürdürdü.
     Ülkelerinin milli takımlarına çağrılan Kamil Grosicki, Cihan Özkara ve kaleci Milan Borjan ile sakatlığı bulunan Murat Akçanın yer almadığı idmanda, Milan Cerny ve Ümit Kurt ise takımdan ayrı çalıştı.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik - Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER