Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası

Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası -Suşehri Kösedağ İlkokulu/Ortaokulunda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı


SİVAS (A.A) - Suşehri Kösedağ İlkokulu/Ortaokulunda Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası dolayısıyla deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.
     Suşehri Belediyesi İtfaiye Amiri Yalçın Kırılmaz, tatbikat öncesinde, okulun konferans salonunda slayt eşliğinde çocuklara evlerde çıkabilecek yangınlarda ve olası depremlerde alınacak önlemler hakkında bilgi verdi.
     Daha sonra okul bahçesinde tatbikat yapıldı. Senaryo gereği, yangın dolayısıyla sınıfta mahsur kalan iki öğrenci, itfaiye erlerince itfaiye merdiveni yardımıyla kurtarıldı. İtfaiye amiri Kırılmaz, mutfak tüpünde çıkan yangının nasıl söndürüleceğini öğrencilere uygulamalı olarak öğrencilere gösterdi.
     Kırılmaz, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında ilçe merkezi ve köylerdeki bazı okullarda bu tür tatbikatların yapılacağını belirterek, Amacımız öğrencileri bilgilendirmek ve bu konuda edindikleri bilgileri ailelerine aktarmalarını sağlamaktır dedi.
     Olası yangınlarda panik yapılmaması gerektiğini vurgulayan Kırılmaz, yangında öncelikli olarak 110 itfaiye hattının aranması gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER