SMIIC Forum 2012

SMIIC Forum 2012 -GCC ile SMIIC arasında İslam ülkelerinde ticareti geliştirmek ve ortak standartlara uyum sağlanması amacıyla protokol imzalandı


ANTALYA (A.A) - İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) tarafından yarın düzenlenecek SMIIC Forum 2012 öncesi yapılan yönetim kurulu toplantısında, Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) ve SMIIC arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Ürdün, Tunus, Sudan ve Libyayı bünyesinde bulunduran GCCnin Genel Sekreteri Abdullah Nabil Molla ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Başkanı ve SMIIC Başkanı Hulusi Şentürk arasında imzalanan protokol gereği, kuruluşların birbirini tanıması ve aradaki işbirliğini geliştirmek amaçlanıyor.
     GCC Genel Sekreteri Abdullah Nabil Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 ülkenin SMIICin faaliyetlerine katılımı için imzaladıkları protokolün çok önemli olduğunu, protokolün İslam İşbirliği Teşkilatına bağlı ülkeler ile GCCye üye ülkeler arasında köprü vazifesi göreceğini vurguladı.
     Ülkeler arası standartlar ve yapılacak teknik çalışmaların uyumu ile ticari faaliyetlerin geliştirilmesinin de önünün açılacağını kaydeden Molla, şöyle konuştu:
     Ülkelerin doğru ve etkili iletişim kurması, koordinasyonun artırılması, standardizasyon konularının harmanlanması ve teknik alt yapının güçlendirilmesi anlamında protokol önem arz ediyor. Artık ticaret daha da kolaylaşacak. Güçlü bir işbirliği tesis edilecek. Uluslararası arenada bize güç vereceği için çok heyecanlıyım. İslam ülkeleri arasında ekonomik ve ticari faaliyetlerin daha da artacağı için çok mutluyum. Ayrıca protokolü İslam ülkelerinin ortak hareket etmesi için iyi bir başlangıç olması yönüyle önemsiyorum.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Güç Gönel
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER