SMS ve internet üzerinden ekmek bağışı

SMS ve internet üzerinden ekmek bağışı -İlkadım Belediyesi, SMS ve internet üzerinden gelen bağışlarla 4 bin ihtiyaç sahibi aileye günde 10 bin ekmek dağıtıyor


SAMSUN (A.A) - İlkadım Belediyesi, SMS ve internet üzerinden gelen bağışlarla 4 bin ihtiyaç sahibi aileye günde 10 bin ekmek dağıtıyor.
     İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askıda ekmek uygulamasının Osmanlı döneminde halkın kendi kendine uyguladığı bir sistem olduğunu söyledi.
     Halk o dönemde fırınlarda ekmek alırken fazla ekmek alıp ihtiyaç sahipleri için de askıdaki filelere ekmek bırakıyordu diyen Demirtaş, şunları kaydetti:
     Ekmek insanlarımız için en temel ihtiyaç. Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin. Bir başkasından ekmek istemek onurlu ve gururlu insanlarımız için zor iş. Burada gizlilik var. Birisi ekmek bağışlıyor, ekmeği alan bağışlayanı bilmiyor. Bilse belki o insanın karşısında boynu bükülecek. Ekmeğe ihtiyacı olanda evine ihtiyacı ne kadarsa o kadar alıyor. Yani, hazır burada bedava ekmek, alabildiğim kadar alayım götüreyim demiyor. Başka ihtiyaç sahibi vardır düşüncesiyle kendine yetecek kadar alıyor. Bir çok ilde bu uygulama olmuş ama uygulama cılız kalmış. Bazı illerde ekmeği fırından ihtiyaç sahiplerine vermeyi planlamışlar ama fırıncı ekmeği iki kez satmış.
     Kendisinin de zor bir çocukluk dönemi geçirdiğini hatırlatan Demirtaş, Bunun için bu uygulamayı yapmayı planladık ve Türkiye geneline yaymayı düşündük. Cep telefonuyla SMS sistemiyle 7den 77e herkesin yardımda bulunmasını sağladık. Yani bir ekmeğin 35 kuruş olduğunu düşünürsek 7 yaşındaki bir çocuk 1 SMS atarak 13 ekmek bağışında bulunabiliyor. En küçük bağış 5 liradır. Bu 7 yaşındaki bir çocuğun bir veya iki günlük harçlığıdır. Sosyal projeyi topluma mal etmeyi planlıyoruz. Dayanışma kültürünü geliştirmek istiyoruz diye konuştu.
    
     -MHP Genel Başkanı Bahçeliden her gün 9 ekmek bağışı-
    
     Vatandaşların 3 ayrı GSM operatöründen mesaj atarak bağışta bulunabileceğini dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti:
     Ayrıca internet üzerinden ekmeginipaylas.org adresi var. Bu internet sitesine girildiğinde bağışta bulunabiliniyor. Vatandaşlarımız burada isterse ismini açıklayarak, isterse açıklamayarak bağış yapabiliyor. Bağışçılarımız ekmeği kendisi direk ihtiyaç sahibi kişiye vermek istiyorsa ona da ekmek kuponlarını veriyoruz ve kendisi direk istediği kişiye bağış yapıyor. Günlük 4 bin ihtiyaç sahibi aileye 10 bin ekmek bağışı yapılıyor. Genel Başkanımız Devlet Bahçelide 9 Işıka atıfta bulunmak için 1 yıl boyunca günde 9 ekmek bağışı yapıyor.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Hüseyin İlkoğlu
<< Önceki Haber SMS ve internet üzerinden ekmek bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER