"Soba zehirlenmesinin önüne gaz dedektörü ile geçebiliriz"



Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, son günlerde sıkça yaşanan soba zehirlenmelerinin önüne 'gaz dedektörü' ile geçilebileceğini söyledi.

Genel Müdür Osman Coşkun, 3 yıl önce 'Sessiz teröre karşı her eve gaz dedektörü' uygulaması başlattıklarını hatırlatarak, sobadan sızan gazın insanları uykuda sessiz bir ölüm olarak yakalayıp, yuvaların yıkılmasına sebep olduğunu vurguladı. Yozgat'ta 9 Suriyeli mültecinin sobadan sızan gazdan zehirlendiğine dikkat çeken Coşkun, 3 yıl önce başlattıkları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da bir genelge ile destek verdiği 'Her eve gaz dedektörü uygulaması'nın yaygınlaştırılmasını istedi.

Bakanlığın, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gönderdiği genelge ile kömür dağıtılan her vatandaşa dedektör verilmesi talimatı verdiğini hatırlatan Coşkun, aynı şekilde tüm kurum ve kuruluşların vatandaşın sağlığını koruma noktasında sorumlu olduğunu belirtti.

Coşkun, "İlimizde, ilçemizde veya köyümüzde, beldemizde bu şekilde hayatını kaybetmiş bütün insanlardan tüm mülki amirlerimiz sorumlular. Yani şu anda terörizm var ve bu terörün önlenmesi için öncelikle mülki amirlerimizin bu konuda çok ciddi çalışma başlatması lazım. Bu gazın rengi yok, kokusu yok, tadı yok, dolayısıyla sessiz ve sinsice insanlarımızı katlediyor, buna biz savaş açmalıyız yani bir an önce seferberlik başlatmalıyız. Nerede bir soba yanıyorsa, o sobanın yakınında duvara otuz santimetrelik, bir metrelik mesafede sobaya bu gaz dedektörlerinin takılması lazım. Bunu takarken de mesleğim olduğu için uyarıda bulunmak istiyorum, Avrupa Birliği standardına uygunluk sertifikası ve TSE belgesi olan dedektörlerin takılması lazım. Piyasada çok sayıda dedektör olabilir o dedektörü takar yine zehirlenme olabilir. Çünkü evinize taktığınız her dedektör çalışacak diye bir kaide yok. Sobalı evde oturan kardeşlerimiz dedektörden temin edip evine taksın, ondan sonra rahat uyusunlar." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber "Soba zehirlenmesinin önüne gaz dedektörü ile geçebiliriz" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER