Sobadan sızan gazdan yaşamını yitiren öğretmen

Sobadan sızan gazdan yaşamını yitiren öğretmen -AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Uslu: -Bu tür vefatların bir daha yaşanmaması için diğer ülkelerdeki mevzuata uygun düzenlemeleri inşallah ülkemizde gündeme getireceğiz (


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Şanlıurfada sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden öğretmenin Gaziantepteki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
     Uslu, basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmen Talip Bulutların vefatının çok elim bir hadise olduğunu söyledi. Karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne artık çok kolay bir aletle geçilebildiğini anımsatan Karahan Uslu, şöyle devam etti:
     Bir karbonmonoksit dedektörünü evlerimizde kullanmak adına sergileyeceğimiz inisiyatif, belki pek çok hadisenin önüne geçebilecek, belki bugün Talip öğretmen aramızda olacaktı. Değerli eşleri halen hastanede tedavi altında. Bugün görüyoruz ki her kış ülkemizde pek çok insanımızı biz bu konudaki en ufak bir bilinci henüz arttıramadığımız için kaybediyoruz. Çözümü de ifade ettiğim gibi karbonmonoksit dedektörünü evlerimizde kullanmak. Bu vefatla da bunun ne kadar önemli bir önlem olduğunu görmüş bulunuyoruz.
     Uslu, dünya uygulamalarını dikkate alarak bu konuda gayret sergilemekte kararlı olduğunu vurguladı.
     Bu tür vefatların bir daha yaşanmaması için bizler de diğer ülkelerdeki mevzuata uygun düzenlemeleri inşallah ülkemizde de gündeme getireceğiz diyen Uslu, Talip öğretmenin Şanlıurfaya kattıklarını anlattı.
    
     -Kendisini tebrik etmeyi düşünüyordum-
    
     Talip Bulutların görev yaptığı Üçkonak köyündeki öğrencilerle Fenerbahçe klibi hazırladığını ifade eden Karahan Uslu, şöyle konuştu:
     Kendisini sosyal medyadan tanıyorum ve görev yaptığı Üçkonak köyüne giderek kendisini tebrik etmeyi düşünüyordum. Ama olmadı. Kendisinin koordinatörlüğünde Üçkonak köyündeki öğrenciler bir Fenerbahçe klibi yaptı ve Şanlıurfanın sesini, Urfada doğmakta olan güzel geleceğin sesini sosyal medya aracılığıyla, geniş ölçekte ülkeye ve hatta gezegene duyurabildi. Bu anlamda internet deyimiyle tıklanma rekorları kıran böyle bir klibi düşünerek, pek çok kişinin farkında olmadığı köy okullarından birini bizlerin ve ülkenin gündemine getirdi.
     Karahan Uslu, Talip öğretmenin ailesine de sabır diledi.
     26 Aralıkta, Şanlıurfa merkeze bağlı Üçkonak İlköğretim Okulunun lojmanında kalan Talip Bulutlar (29) ile aynı köyde vekil öğretmenlik yapan eşi Nazmiye Bulutlar (28), sobadan sızan gazdan zehirlenmiş, Talip Bulutlar hayatını kaybederken, eşi Nazmiye Bulutlar tedavi altına alınmıştı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Yusuf Atlıhan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Sobadan sızan gazdan yaşamını yitiren öğretmen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER