Sökede pamukta kalite ve markalaşma toplantısı

Sökede pamukta kalite ve markalaşma toplantısı yapıldı -Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş -Söke Ovasında 13 çeşit pamuk ekiliyor, bunu 3 çeşide kadar düşürmeliyiz


AYDIN (A.A) - Söke ilçesinde pamuk üretiminde öne çıkan kalite ve markalaşma sorunu düzenlenen toplantıyla ele alındı.
     Söke Ziraat Odasında düzenlenen pamukta kalite ve markalaşma konulu toplantıya, Söke Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Ali Körlü, Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, Güllübahçe Belediye Başkanı Yusuf Toptay, TARİŞ 131 Nolu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmet Özen ile sektör temsilcileri katıldı.
     Söke Ziraat Odası Başkanı Kocabaş, toplantıda yaptığı konuşmada, çırçır fabrikalarının değişik çeşitlerdeki pamuğu aynı anda işlediğini, bu yüzden kalite sorunu başladığını belirterek, Söke Ovasında 13 çeşit pamuk ekiliyor. Bunu 3 çeşide kadar düşürmeliyiz. Nemli pamuklarla normal pamuğun aynı depoya konması da kaliteyi düşürüyor dedi.
     Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık da 2 yıldır kalite ve markalaşma toplantıları yaptıklarını belirterek, Bu sene kuru bir sezon olmasına rağmen pamuklar gece nemli toplandı. Çırçırcı da gözü kapalı mal aldı ifadelerini kullandı.
     Toplantıda daha sonra söz alan katılımcılar, çırçır fabrikaları arasındaki rekabetin üreticiyi kötü kalite pamuğa teşvik ettiğini savundu.
    
     Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Sökede pamukta kalite ve markalaşma toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER