Sökede tilki yavruları doğaya salındı

Sökede tilki yavruları doğaya salındı


AYDIN (A.A) - Söke ilçesinde, bir çiftliğin ahırında bulunan yavru tilkiler doğal hayata salındı.
     Söke Ovasında bir çiftliğinin ahırında bulunan tilki yavruları, İzmir Doğal Yaşam Parkında yapılan dört aylık bakımın ardından Ovacık Yaylasında tekrar doğal yaşam alanlarına bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, tilkilerin doğaya salınmaları öncesinde yaptığı açıklamada, bakanlık ve müdürlük olarak, Türkiyenin ve sorumlu oldukları bölgenin doğal hayatını korumanın görevleri arasında yer aldığını ifade ederek, Doğada bir denge var. Biz bu dengeyi elden geldiğince bozmamaya çalışmalıyız dedi.
     Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş da doğal hayatın korunması gerektiğini belirterek; Doğal hayatın bir halkası eksik olursa şimdi olduğu gibi Söke Ovasını domuzlar basar ve ürünlerimize zarar verir. Biz çiftçiler olarak doğal hayata karşı daha duyarlı hale geldik. Bu duyarlılığı herkesten bekliyoruz ifadelerini kullandı.
     Yavru tilkilerin doğaya salınmasını Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürü Erdinç Kutsal, Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Göven ve Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü de takip eti.
    
     Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Sökede tilki yavruları doğaya salındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER