Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer,

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Akçakaya Ovasında incelemelerde bulundu


AYDIN (A.A) - Söke Ovasının büyük bir bölümünde üretici tarlaya girerken, Akçakaya, Pamukçular ovalarındaki çiftçiler taşkın suyunun arazilerinden çekilmesini bekliyor.
     Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Ovasında yaklaşık 15 bin dekar taşkın suyu altında bulunan arazide incelemelerde bulundu.
     Demirezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sökenin ekonomisinde pamuğun önemli bir yer tuttuğunu söyleyerek Şu anda Söke Ovasının büyük bölümünde üretici tarlaya girdi. Bir kısmı pamuğunu ekti. Bir kısmı da tarlasını ekime hazırlıyor. Söke Ovasında hummalı bir çalışma var dedi.
     Nisan ayının yağışlı geçmesi nedeniyle Menderes Nehrinin taştığını belirten Demirezer, şöyle konuştu:
     Akçakaya Ovasında araziler yine su altında kaldı. Yer yer 1,5 metre yüksekliğinde taşkın suyu var. Menderes Nehrinde su seviyesinin düşmemesi, taşkın bölgesindeki suyun istendiği şekilde hızla çekilmesini önlüyor. Taşkın altındaki arazilerde yosun ve otlanma var. Pamukçular ve Akçakaya ovalarındaki arazisi olan üreticiler tedirgin. Taşkın suları hızla çekilmezse bölgedeki pek çok arazide pamuk ekimi yapılamayacak. Şu anda yapabileceğimiz bir şey de yok. İnşallah Menderes Nehrindeki su seviyesi düşer ve bölgedeki taşkın suları hızlı bir şekilde çekilir. Bölgede toplulaştırma çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor.
     (MUZ-SD-RMZ)
<< Önceki Haber Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER