Sorgunda hayvancılık masaya yatırıldı

Sorgunda hayvancılık masaya yatırıldı


YOZGAT (A.A) - Sorgunda hayvancılığın sorunları masaya yatırıldı.
     Kaymakam Levent Kılıç, İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlenen toplantıda, Sorgunun, Türkiyenin önemli tarım ve hayvancılık bölgelerinden biri olduğuna dikkati çekti.
     Hayvancılık denince akla saman ve yem fiyatları geldiğini ifade eden Kılıç, "Ancak yemin ve samanın pahalı olmasına rağmen bu işi yapan çiftçilerimiz de var. Bu platformun amacı da yemi, samanı, daha ucuza bulmanın yollarını araştırmaktır. Hayvancılığın yeniden canlanması için çiftçilerimize yönelik bu tür platformları bundan böyle daha sık düzenlemek istiyoruz. Amacımız yeniden hayvancılığı kalkındırmak olacak" dedi.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cumhur Eser ise Sorgunda hayvancılığın yeniden canlanması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.
     Eser, ilçede büyükbaş işletme sayısının 3 bin 850, küçükbaş işletme sayısının 200, arıcılık işletme sayısının 25 olduğunu kaydederek, "Bu sayılar 60 bin nüfuslu bir ilçeye göre çok az gibi gözükebilir. Bunun tek nedeni ise çiftçilerimizin TÜRKVET ve AKSye kayıt yaptırmadıklarından ileri geliyor. Sorgun genelinde şu anda 46 bin 691 büyükbaş hayvan, 34 bin 123 küçükbaş havyan, bin 460 arı kovanı ve 109 anaç manda bulunuyor" diye konuştu.
    
     Muhabir: Şahin Özmen
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Sorgunda hayvancılık masaya yatırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER