Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Haftası -SGK Manisa İl Müdürü Saygı: "Kurduğumuz yapıyla kayıt dışı istihdamla mücadelede bir önceki yıla oranla yüzde 300e yakın artış sağladık"


MANİSA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Manisa İl Müdürü Murat Saygı, kurulan sistem sayesinde, kayıt dışı istihdamla mücadelede, bir önceki yıla oranla yüzde 300lük artış sağladıklarını bildirdi.
     Saygı Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Manisa Valisi Halil İbrahim Daşözü makamında ziyaret etti.
     Vali Halil İbrahim Daşöz ise sosyal güvenliğin, sosyal devlet olmanın doğal sonucu olduğunu, toplumun her kesimini ilgilendirdiğini söyledi.
     Son yıllarda Sosyal güvenlikte önemli reformlar, çalışmaların yapıldığını vurgulayan Vali Daşöz, "Gerek birleştirmeler anlamında, gerekse hizmetlerin etkinliği, yaygınlaştırma anlamında çok büyük çalışmalar yapıldı. Şu an ülkemizde en çok memnuniyet yaratan hizmet kollarından bir tanesi Sosyal Güvenlik Kurumudur. Manisada da takdir edici çalışmalar yapılıyor" dedi.
     Saygı da, Sosyal Güvenlik Haftasının kutlamalarına başladıklarını, vatandaşlara sosyal güvenlik ve haklarının anlatılması için bir dizi etkinlik planladıklarını bildirerek "Manisada 330 bin aktif çalışanımız var, ancak bunların bakmakla yükümlü olduğu 600 bin sigortalı bulunmakta. Genel Sağlık Sigortasını da dahil ettiğimizde şu an Manisa İl nüfusunun yüzde 97si Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tescil edilmiş veya hizmet alıyor. Genel Sağlık Sigortasında tescillerimiz devam ediyor. Kurduğumuz yapıyla kayıt dışı istihdamla mücadelede, bir önceki yıla oranla yüzde 300e yakın artış sağladık" diye konuştu.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Sosyal Güvenlik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER