Sosyalleşmek için başladı, Türkiyenin en genç

Sosyalleşmek için başladı, Türkiyenin en genç bestecisi oldu -Ailesinin sosyalleşmesi için yönlendirdiği müzikte 17 yaşında yazdığı bale eseriyle operada Türkiyenin en genç bestecisi unvanını elde eden Murat Ömür Tuncer, yazdığı eserin


ANTALYA (A.A) - Süleyman Elçin - Ailesinin içine kapanık olduğunu düşünerek sosyalleşmesi için yönlendirdiği müzikte 17 yaşında yazdığı bale eseriyle operada Türkiyenin en genç bestecisi unvanını elde eden Murat Ömür Tuncer, yazdığı eserin prömiyerini 19 Mayısta Kanadada Kraliyet Müzik Akademisi Orkestrası eşliğinde yapacak.
     Mersinde polis memuru baba ve ev hanımı annenin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen 20 yaşındaki Murat Ömür Tuncer, 7 yaşındayken içine kapanıklıktan kurtulması ve arkadaş edinmesi amacıyla ailesi tarafından müziğe yönlendirildi.
     Çok sesli korolarda çocuk şarkıları söylemeye başlayan Tuncer, hocalarının müzikteki yeteneğini fark etmesi üzerine 2004te Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarına kaydoldu. 12 yaşındayken Antalyaya taşınan ve burada Devlet Konservatuvarında eğitim görmeye devam eden Tuncer, 17 yaşında yazdığı Heykelli park bale eseriyle Türkiye opera literatürüne giren en genç besteci oldu.
    
     -19 Mayısta Kanadada sahne alacak-
    
     Kısa müzik hayatında kendinden söz ettirmeye başlayan Tuncer, geçen yıl İstanbuldaki Dostluk Konserinde tanıştığı Kanadada yaşayan mezzo soprano Beste Kalenderin daveti üzerine 19 Mayısta Kraliyet Müzik Akademisi Orkestrasıyla sahne almaya karar verdi.
     Bunun için çalışmalara başlayan Tuncer, Nazım Hikmetin aynı isimli şiirinden yapılan Nereden gelip nereye gidiyoruz adlı eserini yazdı. Tuncerin eserinin prömiyeri, Kraliyet Müzik Konservatuvarının ev sahipliğinde ve Turkish Society of Canadanın himayesinde Torontonun Mazoleni Salonunda gerçekleşecek.
    
     -Sponsora ihtiyaç duyuyor-
    
     Konserde orkestrayı da yönetecek olan Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğunda oldukça içine kapanık olduğunu, bu durumdan kurtulması için ailesinin kendisini müziğe yönlendiğini söyledi.
     Çocuk korolarında şarkı söylemeye başladığını anlatan Tuncer, 17 yaşında yazdığı Heykelli park bale eseriyle Türkiyede opera yazan en genç besteci unvanını kazandığını kaydetti.
     Tuncer, 19 Mayısta Kanadada vereceği konserin heyecanını yaşadığını, bu tarihin kendisi için özel bir anlam taşıdığına dikkati çekerek, Gençlik Bayramında Türk gençliğinin adını yurt dışında duyuracağım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün ismini orada telaffuz edeceğim için çok mutluyum. Bu açıdan çok onurlu bir proje dedi.
     Kariyerinin başında ve öğrenci olduğunu hatırlatan Tuncer, proje için sponsora ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Maddi sıkıntıların böyle güzel bir projeye engel olmasını istemediğini vurgulayan Tuncer, bu nedenle sponsor arayışı içerisinde olduğunu belirtti.
     Tuncer, amacının Türk operasını geliştirmek adına opera ve bale eserleri yazmak olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
     Türk operasının en büyük söz yazarlarından ve Aşk-ı memnu, Kırk haramiler adlı eserlerin yazarı Tarık Günersel ile oratoryo yazıyoruz. Bu oratoryonun ismi Gandhi. Eser 170 kişilik bir kadro için yazılıyor. Soprano ve mezzo soprano olmak üzere 5 solist bulunuyor. Tenor, Gandhiyi temsil edecek. Hindistanlı bir tenor bulacağız. Eserde yöresine uygun Hindu enstrümanlar da kullanılacak. 2014 sonu ya da 2015te eserin prömiyerini Yeni Delhide yapmayı hedefliyoruz.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sosyalleşmek için başladı, Türkiyenin en genç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER