Spor salonları engellilerle dolacak

Spor salonları engellilerle dolacak -Gençlik ve Spor Bakanlığının Erzuruma gönderdiği özel donanımlı otobüs, engellilerin spor tesislerine ücretsiz ulaşımlarını sağlayarak, spor yapmalarına katkı sağlayacak -Erzurum Gençlik Hizm


ERZURUM (A.A) - Çağlar Sefertaş - Gençlik ve Spor Bakanlığının Erzuruma gönderdiği özel donanımlı otobüs, engellilerin spor tesislerine ücretsiz ulaşımlarını sağlayarak, spor yapmalarına katkı sağlayacak.
     Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının engellilerin spor alanında ön plana çıkması için aralarında Erzurumun da bulunduğu bazı kentlere engelli otobüsü aldığını söyledi.
     Bakanlıklarının evlerinden çıkamayan engellileri spora kazandırmak isteğini ifade eden Çintimar, alınan bu otobüsle engellilerin evlerinden alınarak, spor salonlarına taşınacağını, daha sonra yeniden evlerine bırakılacaklarını belirtti.
     Çintimar, otobüsten faydalanarak kentteki engellileri paralimpik spor dallarında yetiştirmeyi planladıklarını anlatarak, şöyle devam etti:
     Bu otobüslerden Aksaray, Samsun, Ankara, Bursa ve Erzurumda dağıtıldı. Bu araçların bize verilmesi paralimlik oyunlarından önce kararlaştırıldı. Gençlik ve Spor Kulübümüz böyle bir araç için müracaat etti. Daha sonra bu konuyu bakanımıza toplantıda arz ettik. Bakanımız da hemen otobüsün alınmasına karar verdi. Pazartesi günü itibarıyla Erzurumda faaliyet göstermeye başlayacağız. Aracımızın plaka işlemleri yapılacak. Daha sonra evlerden engelli vatandaşlarımızı almaya başlayacağız.
    
     -Engellileri spor salonlarına taşıyacağız-
    
     Çintimar, bu yıl İngilterenin başkenti Londrada düzenlenen 2012 Paralimpik Oyunlarında Erzurumdan 3 sporcunun madalya kazandığını anımsatarak, madalya sayısını artırmak istediklerini söyledi. Çintimar, şunları kaydetti:
     Hedefimiz madalyadan ziyade evlerinden dışarı çıkma imkanı olmayan, spor salonlarına gitme imkanı bulunmayan engelli kardeşlerimizi spor salonlarına taşımak ve eğitimlerini sağlayabilmek. Bizim otobüsümüzde 15 koltuk var. 3de engelli koltuğu var. Toplam 18 koltuk var. Araçta refakatçimiz ve antrenörlerimiz de yer alacak. Avrupa ile Türkiye arasındaki fark artık tersine dönmeye başladı. İnsanı değerler açısından, ekonomik açıdan ve şu anda spor anlamında da Avrupanın bir çok ülkesinden öndeyiz.
     Erzurum Gençlik Spor Kulübü Başkanı Memduh Ceylan da otobüsün kentte bulunan engellilere ve gençlere faydalı olacağını düşündüğünü belirterek, Engellilerin sportif faaliyetlere daha rahat gelip gidebilmelerinde katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Onları spor faaliyetlerine yönlendirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyorduk. Bu da bizim için büyük bir fırsat oldu. Bunun gerçekleştirilmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Spor salonları engellilerle dolacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER