SÜde Ekoturizm Eylem Planı projesi

SÜde Ekoturizm Eylem Planı projesi


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesinde (SÜ) TR52-12-TD02/006 Konya turizmin çeşitlendirilmesine yönelik ekoturizm eylem planı proje toplantısı yapıldı.
     Orman ve Su işleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve SÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu işbirliğiyle gerçekleşen proje, Konyadaki ekoturizm potansiyelini ortaya koymayı ve ekoturizm değerlerini bölgeye kazandırmayı amaçlıyor.
     MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, SÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu toplantı salonunda yaptığı açıklamada, turizmin ulusal ve bölgesel anlamda mutlaka desteklenmesi gereken bir alan olduğunu söyledi.
     Hem Konyada hem Karamanda yaptıkları iki ayaklı bir proje olduğunu ifade eden Akman, Ekoturizm açısından Orman ve Su işleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğünün sorumlu olduğu alanlarda neler yapılabilir, tespit etmiş olacağız diye konuştu
     Orman ve Su işleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran ise yapılan projede hedeflerinin, doğal değerlerin kullanılması ve Konyanın tanıtılması olarak belirtti.
     Duran, hedeflerinin yöre insanlarının da bu yapılan faaliyetlerle bir ekonomik destek ortaya koymaya yönelik bir proje olduğunu vurguladı.
     SÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır da yapılan en önemli işlerin bu gibi projeler olduğunu dile getirdi.
     Basına büyük görev düştüğünü dikkati çeken Çukurçayır, ekoturizme konu olacak alanların sürdürülebilirliğin sağlanması ve özgün değerlerin sağlanması için herkesin bu duyarlığa sahip olması gerektiğini bildirdi.
     Toplantıya, konuşmacıların yanı sıra, çeşitli kurumların temsilcileri katıldı
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber SÜde Ekoturizm Eylem Planı projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER