SÜde her gün 6 bin 500

SÜde her gün 6 bin 500 öğrenciye hizmet verecek bilgisayar laboratuvarı açıldı


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sakıp Sabancı Bilgisayar Merkezi (BİLMER) bünyesinde yapımı tamamlanan Merkezi Bilgisayar Laboratuvarının resmi açılışı törenle gerçekleştirildi.
     BİLMER binasında gerçekleşen açılış töreninde konuşma yapan Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Erdi, binanın içerisinde 7 derslik, 1 proje sınıfına sahip, 500 bilgisayarın bulunduğunu belirtti.
     Akıllı tahta ve projeksiyon destekli laboratuvarın, her gün 6 bin 500 öğrenciye eğitim verecek düzeyde inşa edildiğini ifade eden Erdi, her fakültenin rahatlıkla kullanabileceği, son teknolojiyle donatılmış merkezi bir bilgisayar laboratuvarın haftanın her günü açık olacağını dile getirdi.
     Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel de laboratuvarın gerek akademisyenlere gerekse öğrencilere büyük kolaylık sağlayacağını vurgulayarak, Bilindiği gibi 74 bin öğrencinin bulunduğu bir yerde her birimin ayrı ayrı bilgisayar laboratuvarına sahip olması ve bunların 3-4 yılda bir yenilenmesi gerektiği düşünüldüğünde bu durumun ekonomik açıdan üniversitemize önemli bir yük getirmesi söz konusuydu dedi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber SÜde her gün 6 bin 500 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER